Def Americans vieren geboortedag Johnny Cash

26 februari 2016, om 20:00, Gigant te Apeldoorn

Door Agenda

Op 26 februari 1932 zag Johnny Cash het levenslicht. Op diezelfde datum anno 2016 staan Def Americans voor de tweede keer in de popzaal van Gigant om het leven en de muziek van één van de grootste iconen uit de rock & roll en country muziek te vieren. In 2014 wist de band het Apeldoornse publiek al te bezweren met hun meer dan overtuigende tribute show en deze vrijdag zullen ze daar nog een schepje bovenop doen. De deuren openen om 20:00 uur, tickets kosten €15,- en €13,- voor Vrienden van Gigant

Def Americans Johnny Cash tribute weet de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun Recordings rockabilly-krakers en het vuur en de broosheid van de comeback albums uit de American Recordings.

Inmiddels kan Def Americans terugkijken op een lange reeks succesvolle shows door heel het land. En met recente shows in België, Duitsland en Noorwegen en optredens in Engeland in het vooruitzicht, steekt het gezelschap steeds vaker met succes de grens over. Maar op vrijdag 26 februari staan ze gewoon weer in het vertrouwde Gigant.

De avond wordt afgetrapt door The Jaydees. Dit vijftal brengt een akoestisch geluid zoals je dat niet vaak meer hoort. Je waant je in een Texaanse bar waar nog écht authentieke Amerikanen optreden. Je zou het niet verwachten maar de mannen komen toch echt uit Nederland. Vanavond spelen ze een mix van eigen nummers en traditionals in de stijl van Townes van Zandt en Neil Young.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?