Denkend hart. Fragementen uit indrukwekkende oorlogsdagboeken

5 mei 2013, van 12:00 tot 16:00, Theaterloods, Radioweg 1 Kootwijk

Door Agenda

www.julikamarijn.nl
Julika Marijn speelt Etty Hillesum in ‘Denkend hart’ fragmenten uit indrukwekkende oorlogsdagboeken
zondag 5 mei 2013

-  De Theaterloods – Radio Kootwijk
De Theaterloods in Radio Kootwijk presenteert elke eerste zondag van de maand de Zalige Zondag; een zondagmiddag gevuld met theater, muziek, lunch en inspiratiewandeling. Met op 5 mei 2013 een speciaal bevrijdingsdagprogramma van ‘de vrienden van Plezant’. Julika Marijn, bekend van onder andere de ‘Vagina Monologen’, speelt Etty Hillesum in de voorstelling ‘Denkend hart’.
Over ‘Denkend hart’
Julika Marijn speelt fragmenten uit de indrukwekkende oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Binnen het decor van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam beschrijft Etty (28) in haar openhartige dagboeken haar zoektocht naar zichzelf en haar eigen waarheid. Al schrijvend probeert ze haar gevoelens, verlangens en innerlijke worstelingen te duiden; genadeloos eerlijk, met zelfspot, ontroerend en vol humor. Julika brengt in ‘Denkend Hart’ Etty Hillesum op een zelfde wijze tot leven. De dagboeken zijn een weergave van haar persoonlijke groei en, paradoxaal – van haar bevrijding, tegen een achtergrond van toenemende bedreiging en Jodenvervolging.
Spel & samenstelling Julika Marijn – Tekst Etty Hillesum – Regie Thomas Verbog
Het Parool (Jos Bloemkolk): ‘Julika Marijn speelt Etty zeer overtuigend: afwisselend gedragen, licht, lyrisch, nuchter.’
Etty Hillesum (1914-1943) schreef haar dagboeken gedurende de bezettingsjaren in Amsterdam Zuid. Een levenslustige Joodse vrouw die vol wil leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de oorlog gruwelijker wordt slaagt Etty erin om door de verworvenheden van zelfonderzoek, vol overgave en met liefde voor de mensheid in het leven te blijven staan. In 1943 komt ze in Auschwitz om het leven. Over de hele wereld is haar unieke werk vertaald en gelezen. Haar gedachtegoed is voor veel mensen een bron van troost, inspiratie en kracht.
Over de Zalige Zondag Elke eerste zondag van de maand organiseert De Theaterloods een Zalige Zondag. Een middag vol theater, muziek, lunch en inspiratiewandeling in de natuur.
Programma 12.00 uur: Ontvangst met lunch 13.00 uur: Inspiratiewandeling. Bezoekers krijgen een ‘inspiratie envelop’ mee, gevuld met wetenswaardigheden uit de natuur en inspirerende teksten 14.00 uur: Zaal en foyer open 14.30 uur: Theatervoorstelling ‘Denkend hart’ 16.00 uur: Borrel
Het programma sluit aan op ’90 jaar Radio Kootwijk’, met activiteiten in en rond het zendgebouw.
Toegang
Theatervoorstelling: €20,-
Combinatiekaart (lunch, wandeling en theatervoorstelling): €30,- Overige dranken en versnaperingen zijn voor eigen rekening.
Online kaartverkoop/meer informatie: www.plezant.nl Combinatiekaarten zijn online te bestellen tot en met zaterdag 4 mei, 16 uur. Op de dag zelf kunt u, mits de voorstelling niet is uitverkocht, vanaf 14.00 uur kaarten voor de voorstelling kopen aan de deur (alleen contante betaling). Meer informatie over Julika Marijn: www.julikamarijn.nl
De Theaterloods – Radioweg 1 – Radio Kootwijk, op het terrein van voormalig Zendstation Radio Kootwijk nabij Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?