Dierenbeschermingstocht

24 juni 2012, van 11:00 tot 11:30, Twello

Door Nataliefde

Loop mee met de Dierenbeschermingstocht OverGelder!

Op zondag 24 juni organiseert Dierenbescherming OverGelder in de omgeving van Twello de Dierenbeschermingstocht, een sponsorloop voor de dieren van 7,5 km lang. Een sportieve en gezellige dag voor een ieder met een hart voor dieren. Ga op de loop voor dieren en steun de Dierenbescherming met hun belangrijke werk voor de zwerfkatten in de regio!
Het parcours voert door het natuurgebied de Ossenwaarden, langs kleinschalige landerijen en door het Sterrenbos. De start en finish vinden plaats bij Hof van Twello, Rijksstraatweg 17A in Twello. Je kunt naar keuze 7,5 kilometer rennen of wandelen voor het goede doel. Individueel, als gezin of als groep meedoen, het kan allemaal. De hardlopers starten om 11.00 uur. Om 13:00 uur starten de wandelaars, eventueel met hun trouwe viervoeter.

Sponsortocht
De Dierenbeschermingstocht is een sponsortocht. Aan de deelnemers wordt gevraagd zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen bij vrienden, familie of kennissen, met als doel € 50, – per deelnemer.

Uiteraard geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Mocht je de 7,5 km te zwaar vinden dan kun je tegen dezelfde sponsorbijdrage het Blote Voetenpad wandelen (zonder hond). Deze ‘belevenis’ is 2 km lang.

Help de zwerfkatten in de regio!
Doe mee en help hiermee de zwerfkatten. Deze dieren hebben het zwaar. Ze worden verjaagd en hebben te kampen met ziekte, honger en kou. OverGelder doet er alles aan het zwerfkattenprobleem diervriendelijk op te lossen. Dat gebeurt door de dieren te vangen, onvruchtbaar te maken en weer terug te plaatsen. Gevangen kittens worden niet teruggeplaatst, maar worden in gastgezinnen opgevangen en uiteindelijk geplaatst als huiskat. Zo wordt de populatie in toom gehouden zonder dieren te doden.

Al dit werk kost de Dierenbescherming gemiddeld € 100, – per kat. Uitgaande van de vele honderden dieren die OverGelder jaarlijks behandelt, is elke bijdrage zeer welkom. De Dierenbescherming hoopt met de sponsortocht zo’n 25.000 euro op te halen. Met dit bedrag kan zij de komende maanden zo’n 250 zwerfkatten helpen. Dus voor elke 100 euro is weer een kat geholpen!

Mocht je niet in de gelegenheid zijn mee te lopen, dan kun je deze actie voor de zwerfkatten ook steunen door een donatie te doen aan een van de deelnemers op de site.

Een leuke dag!
Behalve de sponsorloop zijn er nog genoeg andere activiteiten op het terrein van Hof van Twello om er een gezellige dag van te maken. Diverse stands zijn aanwezig, er is muziek, heerlijke versnaperingen en voor de kids o.a. een springkussen en schminkers ter vermaak. Heel graag tot de 24e!

Voor meer informatie, doneren en inschrijven zie: overgelder.dierenbescherming.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?