‘Dijkshoorn kijkt kunst’ live in Kröller-Müller Museum

2 december 2012, van 12:15 tot 15:00, Kröller-Müller Museum

Door Redactie

Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwste boek ‘Dijkshoorn kijkt kunst’, vertelt schrijver Nico Dijkshoorn op zondag 2 december live bij schilderijen uit de collectie van het museum. De presentatie begint om 14.00 uur in het auditorium van het museum, aansluitend is er een signeersessie. De presentatie is gratis toegankelijk voor iedereen met een geldig entreebewijs. Reserveren is niet mogelijk.
Voor het Kröller-Müller Museum stelde Nico Dijkshoorn begin 2012 al een succesvolle audiorondleiding samen, een lang gekoesterde wens van hem. Hij schreef nieuwe teksten bij een aantal kunstwerken en sprak die zelf in. In het boek ‘Dijkshoorn kijkt kunst’ staan niet alleen de teksten en afbeeldingen van deze tour, maar nog een grotere selectie kunstwerken, waar Nico zijn observaties aan toevoegde. Als je eenmaal een keer met hem hebt meegekeken, kijk je nooit meer hetzelfde.

Nico Dijkshoorn is schrijver. Van hem verscheen begin 2012 de roman ‘Nooit ziek geweest’ en ‘Verder alles goed’, het Boekenweekessay. Het boek verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact en is te koop in de museumwinkel en de webshop van het museum (€ 15,00).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?