Diploma-uitreiking OpStap

30 mei 2012, van 13:30 tot 15:15, Dok Zuid

Door Randy Gasper

Op woensdag 30 mei ontvangen 34 ouders met hun kinderen die het Opstapprogramma met succes hebben afgerond, een certificaat of diploma uit handen van wethouder P. Blokhuis. Wegens de sloop van ’t Zevenhuis vindt de uitreiking deze keer plaats in dok Zuid. Zoals elk jaar zorgen de kinderen voor een verrassingsact die deze keer in het teken staat van ‘Meer bewegen’.

Opstap is een 2-jarig leer- en spelprogramma voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Met het programma wordt het kind thuis voorbereid op groep 3. Het programma bestaat uit het werken met speciaal ontwikkeld
materiaal, begeleiding door medewerkers die de gezinnen thuis begeleiden en groepsbijeenkomsten. Daarnaast worden de ouders betrokken bij de school en maken ze kennis met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

Zodoende gaat het effect van de formule van Opstap verder dan alleen het deelnemende kind, want het is voelbaar in het hele gezin. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen uit allochtone gezinnen het dankzij Opstap beter doen op school; ze blijven minder vaak zitten dan kinderen zonder Opstap.

Opstap is inmiddels goed verankerd in de Apeldoornse samenleving. Sinds 1991 wordt dit programma door Wisselwerk met veel succes in Apeldoorn uitgevoerd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?