Documentaire: The Missing Picture

10 mei 2014 - 13 mei 2014, om 20:15, Gigant

Door Redactie

Gigant

Vanaf zaterdag 10 mei t/m dinsdag 13 mei vertoont Gigant de indrukwekkende documentaire “The Missing Picture”. Deze film vertelt het schokkende verhaal over de bezetting door de Rode Khmer in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom- Penh. Extra bijzonder aan deze film is hoe deze film is gemaakt. Het verhaal wordt namelijk verteld aan de hand van klei-figuren, omdat de realistische beelden van de verschrikkingen in de werkkampen van Pol Pot, ontbreken; The missing pictures.

De door Rithy Pahn geregisseerde documentaire wordt naast de vertoningen op 10 en 11 mei, op 13 mei begeleidt met een inleiding door Jos van de Burg (filmjournalist) in het kader van FilmKrant LIVE. De toegang is €9,00|€7,00 (leden/vrienden). Kaarten kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.

Op 17 april 1975 bezetten de communistische troepen van de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Onder leiding van Pol Pot, installeerden zij een dictatuur van angst en meedogenloze onderdrukking die aan, vermoedelijk, twee miljoen mensen het leven kostte. Regisseur Rithy Pahn herdenkt met dit indrukwekkende verhaal zijn familie en kinderjaren aan de hand van kleifiguurtjes. Hij overleefde als enige van het gezin de werkkampen.

“Een indrukwekkende documentaire, geschapen uit klei en herinneringen.” Cinemagazine

“The Missing Picture moet simpelweg bekeken en doorleefd worden. Het is een van de essentiële films van onze tijd.” Filmkrant *****

“Als je maar één film kunt zien dit jaar, dan moet dit hem zijn.” Mark Moorman, Parool

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?