Don KosakenChor Russland met Nederlandse dirigent

14 december 2016 - 18 december 2016, om 20:00, Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn

Door Agenda

Monique Liet

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia. De nieuw​e​ tournee ​’​A Russian Serenad​e’​ brengt de bezoeker in Russisch romantische sferen. De 20​ ​professionele ​vocalisten ​zijn veelal verbonden aan de grote operahuizen in Rusland​. ​De bezielende uitvoering van​ Liturgische gezangen en​ Volksliederen ​doet bij velen de harten sneller kloppen. De combinatie van de zang, begeleid door  authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’. ​H​et 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bespeelt​ authentieke Russische volksinstrumenten​.​

In A Russian Serenade worden Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende ballades afgewisseld met bekende en –in het Westen– nog onbekende liederen uit Rusland. Het koor en de instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van de Nederlandse dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, hij is onderscheiden met de Rus Prix Award.

In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya). Vanaf 17 november tot en met 18 december in Nederland in vele theaters en bijzondere andere locaties.

Toegangskaarten voor de concerten via de theaters.
Meer informatie over kaartverkoop en toegangsprijzen op www.impactentertainment.nl
Dirigent: Marcel Verhoeff, Producent: Stichting Music Connects All (MCA).
Filmpje op YouTube: https://youtu.be/0POwDX8Fyec
Link naar scenefoto’s: https://we.tl/TGHvS3oh53

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?