Donna Grantis

11 oktober 2012 - 10 oktober 2012, om 21:00, Bluescafe

Door Redactie

google
In gesprek met … DONNA GRANTIS
Tekst: Jan Marius Franzen
In Januari 2012 heeft de zeer talentvolle Canadese fusion gitariste Donna Grantis het debuut album “Suites“ uitgebracht (onlangs besproken inBluesmagazine.nlzie hier)
Naar aanleiding van het uitgebrachte debuut album zal zij met haar band de : Donna Grantis Electric Band in de periode van 28 september- 23 oktober Live te zien en te horen in Nederland in Nederland, Engeland, Duitsland en Luxemburg.
Tijd voor BluesMagazine.nl om alvast eens nader kennis met haar te maken.
Op je nieuwe CD Suites hoor ik invloeden van Jimi Hendrix en Jimmy Page. (Bijv. de riff van Elektra). De eerste Suite “Electra” is geweldig en de tweede suite “Starla” is zo mogelijk nog beter! In die tweede suite hoor ik ook invloeden van Jeff Beck en zelfs van Hank B. Marvin. Ik heb Jimmy Hendrix, Jimmy Page en Jeff Beck live gezien en ik denk dat jij van hetzelfde niveau bent. Naast je fabelachtige techniek verken je ook nieuwe muzikale gebieden, zoals Jimi Hendrix dat deed en Jeff Beck nog steeds doet. Je muziek is heel verfrissend. Heb ik gelijk over je invloeden?
Donna: Absoluut – Ik ben een grote fan van Jimi Hendrix, Jeff Beck en Jimmy Page.
Door wie ben je nog meer beïnvloed? 
Donna: John Scofield, Bill Frisell, Eric Clapton, Slash, Jack White, Kenny Burrell, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Aretha Franklin, Prince,Billy Cobham, BB King, Scott Henderson, Medeski Martin & Wood en Warren Haynes zijn slechts enkele van de artiesten die een grote muzikaal invloed op mij hebben.
Ik zou je album willen omschrijven als “Beyond the blues”, omdat ik andere muziekstijlen zoals funk en jazz hoor. 
Je hebt helemaal gelijk! Ik hou van jazz, maar ik ben een rocker in hart en nieren. Suites is een combinatie van beide werelden. De nummers hebben de sfeer van jazz met een rock n ‘roll accent! Mijn wortels liggen in Electric Blues en kan je zeker horen op mijn CD.
Ik zie dat je de muziek zelf gecomponeerd hebt. Wat is je bron van inspiratie?
Donna: Alles en nog wat kan mij inspireren zoals een liedje, andere muziek, een idee, een foto, een ervaring, maar uiteindelijk is het, denk ik, toch een bepaald gevoel wat ik dan heb..
Kan je me iets vertellen over je band? Hoe ben je in contact gekomen met Roger en Steve en waarom spelen ze in je band?
Donna: “They Rock My World!”, Roger Travassos, Steve Zsirai en ik kennen elkaar al jaren.
De Toronto muziekscene is een vrij hechte, ongelooflijk muzikale en gepassioneerde gemeenschap. De chemie in de band is echt heel bijzonder. We luisteren
naar elkaar op het podium en we zijn niet bang om in onze live shows verschillende richtingen in te slaan om elk optreden spannend te houden voor ons en voor het publiek.
Aanvang 21.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?