Don’t Feed the Animals en ook nog een stukje Veluwe

10 mei 2014 - 5 mei 2014, om 16:00, ACEC

Door StrangeArt

ACEC verrast steeds, iedere maand één of twee tentoonstellingen, tentoonstellingen die verwonderen en verbazen. Ook straks weer. In de tentoonstelling Don’t Feed the Animals 2 komen zeven kunstenaars samen die dieren afbeelden. Voor sommigen is het een steeds terugkerend onderdeel van het werk, anderen beelden regelmatig dieren af, maar voor een enkeling is het toeval dat dieren in hun werk terecht kwamen. De zeven kunstenaars hebben ieder hun eigen stijl.

Waar de ene intuïtieve tekeningen maakt, schept de andere wilde sculpturen en heftige tekeningen waarin dieren menselijke karaktereigenschappen krijgen. Of kijk naar Jans Muskee Jans Muskee, die vier tekeningen toont met erotisch getinte meisjes met een dikke rode kater, tekeningen geïnspireerd op het werk van de Franse schilder Balthus.

In de separate tentoonstelling Common Ground van Anne van As en Erik Buijs wordt gerefereerd aan wat hun beiden bind: de Veluwe. Bij Anne roepen de onderwerpen een bepaalde mate van vertedering en herkenning op. Erik maakt beelden in een herkenbaar eigen beeldtaal.

In het ACEC, Zaterdag 10 mei, 16.00 opening. Hapje mee eten (een aanrader omdat Adnan kookt) 10 euro, all you can eat,  reserveren bij gerrit@steenbergen.cc

Over de foto: Ommezwaai van Erik Buijs

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?