Dorst

24 april 2018, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Dorst in het kader van Boek & Film in Gigant boekverfilming naar het gelijknamige boek van Esther Gerritsen

Gigant en CODA organiseren gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Deze keer wordt de verfilming van Dorst van Esther Gerritsen getoond en zoals altijd begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters. Esther Gerritsen (1972, schrijver/columnist VPRO Gids) schreef onder andere ook De roosterRoxy en Broer (Boekenweekgeschenk 2016). Wie deze of één van haar andere boeken wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek.

Het verhaal

Twintiger Coco heeft geen benul wat ze met haar leven wil. Haar hopeloze affaire met de net gescheiden vijftiger Hans is daar het levende bewijs van. Als ze op een dag haar moeder Elisabeth tegenkomt in de stad, vertelt deze haar dat ze terminaal ziek is. En met een “Nou, we bellen nog wel”, gaat haar moeder er weer vandoor, haar dochter in verwarring achterlatend. Het is tekenend voor de moeizame relatie tussen de twee: de één afstandelijk en rationeel, de ander hunkerend naar aandacht en liefde. In een ultieme poging tot toenadering besluit Coco om weer bij moeder te gaan wonen en haar te verzorgen. Dat levert pijnlijke onthullingen en tragikomische situaties op.

Saskia Diesing verfilmde de gelijknamige roman van Esther Gerritsen als een genadeloze én humane schets van het onvermogen van mensen om nader tot elkaar te komen. De acteurs vormen het hart van de film. Met name Simone Kleinsma, in haar allereerste hoofdrol in een film ooit, schittert als de harde maar kwetsbare Elisabeth.

De avond

Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding waarna u samen de film gaat kijken. Na afloop krijgt u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.

 

Meer Boek & Film

De laatste Boek & Film-avond van dit seizoen staat gepland op dinsdag 29 mei (The Bookshop). Via www.coda-apeldoorn.nl/literairen www.gigant.nl houden we u op de hoogte over de inhoud van deze avond én over de data van het nieuwe seizoen Boek & Film dat start in oktober.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?