Down and dirty

23 mei 2014, om 22:00, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

http://www.downanddirty.nl
Down and Dirty is een band uit Noordoost-Brabant die sinds 2000 vooral actief is in het bluescircuit, in bruine cafés en op bluesfestivals in Nederland en België. In die jaren bouwde de groep een sterk repertoire op dat gekenmerkt wordt door een robuust bluesgeluid waarin gevoel en emotie een belangrijke rol spelen. Blues die je pakt. Blues met Ballen.

Gevoelig en ruig
Down and Dirty wisselt eigen nummers af met covers. De setlist bevat bluesrock van Walter Trout en George Thorogood, maar ook werk van BB King en Luther Allison. Variatie in de blues is kenmerkend voor deze band. Blues eenzijdig? Niet bij Down and Dirty. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Dit vind je ook terug op hun cd “Someday”. Een schijfje barstens vol blues in diverse stijlen, dat is waar deze band voor staat. En dit is ook wat bekende bluesmagazines op het internet al hebben ontdekt, zoals Bobtje’s Blues Pages (de band laat zich niet vastpinnen op een bepaald genre) en bluesmagazine.nl (uiterst variabel en voor een ieder wel wat wils).

Blues die je pakt
Bezoek je een optreden van Down and Dirty dan valt frontman Frank van den Hoogen je op. Niet alleen vanwege zijn diepe, opzwepende stem maar ook door zijn energieke en gepassioneerde podiumoptreden. Hij zorgt ervoor dat de blues je pakt, maar dat kan hij niet alleen. Dat doen ze met zijn allen. Met de creatieve solo’s en fills van gitarist Hans van der Wijst, met de strakke basis van bassist John van Zuijlen en drummer Nico Vreeburg, met de swingende grooves van toetsenist Ronny Nellensteijn en met de verrassende uithalen van saxofonist Wim van der Heijden. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is er maar één hele vette uitkomst mogelijk: Down and Dirty!

Aanvang: 23 mei, 22:00 uur
Locatie: Bluescafe

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?