Down and dirty

11 juni 2016, om 22:00

Door Agenda

Down and Dirty is een band uit Noordoost-Brabant die sinds 2000 vooral actief is in het bluescircuit, in bruine cafés en op bluesfestivals in Nederland en België. In die jaren bouwde de groep een sterk repertoire op dat gekenmerkt wordt door een robuust bluesgeluid waarin gevoel en emotie een belangrijke rol spelen. Blues die je pakt. Blues met Ballen.

Down and Dirty speelde in 2006 met de Amerikaanse saxofonist Sax Gordon op het Dofferbluesfestival in Schaijk. Begin 2012  was de band support act voor Julian Sas. In juni 2008 bracht Down and Dirty de cd Someday uit met uitsluitend eigen werk.
Down and Dirty wisselt eigen nummers af met covers. De setlist bevat bluesrock van Walter Trout en George Thorogood, maar ook werk van BB King en Luther Allison. Variatie in de blues is kenmerkend voor deze band. Blues eenzijdig? Niet bij Down and Dirty. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Dit vind je ook terug op hun cd “Someday”. Een schijfje barstens vol blues in diverse stijlen, dat is waar deze band voor staat. En dit is ook wat bekende bluesmagazines op het internet al hebben ontdekt, zoals Bobtje’s Blues Pages (“de band laat zich niet vastpinnen op een bepaald genre”) en bluesmagazine.nl (“uiterst variabel en voor een ieder wel wat wils”).
Bezoek je een optreden van Down and Dirty dan valt frontman Frank van den Hoogen je op. Niet alleen vanwege z’n diepe, opzwepende stem maar ook door z’n energieke en gepassioneerde podiumoptreden. Hij zorgt er voor dat de blues je pakt, maar dat kan ‘ie niet alleen. Dat doen ze met z’n allen. Met de creatieve solo’s en fills van gitarist Hans van der Wijst, met de strakke basis van bassist John van Zuijlen en drummer Nico Vreeburg, met de swingende grooves van toetsenist Ronny Nellensteijn én met de verrassende uithalen van saxofonist Wim van der Heijden. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is er maar één hele vette uitkomst mogelijk: Down and Dirty!

Meer informatie over Down and Dirty vind je op de website: www.downanddirty.nl

Down and Dirty
Frank van den Hoogen  zang
Hans van der Wijst  sologitaar
John van Zuijlen  basgitaar
Nico Vreeburg   drums
Ronnie Nellenstijn  toetsen
Wim van der Heijden  saxofoon

Aanvang 22.00 uur
Vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?