Drakenboot in concert

26 juni 2015 - 9 juni 2015

Door Redactie

Laatste 500 tickets voor ‘Drakenboot in Concert’ in verkoop!

De belangstelling voor het openingsconcert van het Drakenbootfestival is net als voorgaande jaren, weer erg groot. De laatste 500 ticket zijn in verkoop gegaan. Het concert vindt plaats op vrijdag 26 juni, met optredens van Jett Rebel, Jacqueline Govaert en Level 42.

Veel bezoekers uit buitenland
Er zijn al ruim 3.500 tickets verkocht. Opvallend is dat dit jaar ook veel bezoekers vanuit heel Nederland en zelfs uit het buitenland komen. Er komen mensen uit Groot Brittannie, Frankrijk, Belgie en Duitsland speciaal naar Apeldoorn voor dit concert. “Heel bijzonder”, vertelt Eric-Jan Westen, organisator achter het evenement. “Maar het geeft ook de kwaliteit aan van het concert. Met Level 42 hebben we natuurlijk een grote internationale, legendarische band in huis gehaald, waarvoor men bereid is wat verder te reizen om hun concert mee te kunnen maken. Zo vaak treden ze niet meer op buiten Engeland en ze komen nu speciaal voor het Drakenbootfestival naar Nederland. Je weet nooit of en wanneer dat weer gebeurt. Maar ook voor Jett Rebel is de belangstelling groot. Hij is een opvallende artiest, een ras-entertainer. Ik heb hem gezien op Lowlands, zijn energieke shows zijn echt geweldig. Ik kijk er nu al naar uit, het wordt weer een bijzondere avond!”

Drakenboot in Concert
Al vijf jaar komen grote namen uit de pop-wereld naar ‘Drakenboot in Concert’. Een sfeervol openlucht concert, uniek in Apeldoorn, met een mooie lichtshow en perfect geluid. Waar je elders moet dringen om slechts een glimp te kunnen opvangen van de bands, beleef je hier een intieme en overweldigende show, waar je zelfs nog oog in oog kunt staan met de artiesten. Het concert begint al vroeg, om 18.00 uur openen de deuren en kunnen bezoekers genieten van allerlei lekkere hapjes en maaltijden bij de foodtrucks en kraampjes op het festivalterrein.

Level42
Level 42 startte in 1980 als jazz-funk fusion band waarbij de muziek direct herkenbaar was door de indrukwekkende “left hand slap”-basgitaarpartijen van bassist en frontman Mark King. Met de introductie van deze bijzondere stijl, werd King een icoon voor basgitaristen. Niemand kon hem hierin evenaren. Waar het debuut al een groot succes was, maakte de volgende meer pop, rock en dance gerichte albums Level 42 tot een wereldwijd bekende, legendarische band. Ongetwijfeld worden alle grote hits van de band gespeeld tijdens het Drakenbootfestival. Met nummers als ‘Lessons of love’, ‘It’s over’ en ‘Something about you’ gaan ze veel mooie herinneringen ophalen!

Jett Rebel
Jett Rebel is een nederlandse zanger, componist, multi-instrumentalist, winnaar van de ‘3FM Serious Talent Award’ en de ‘’3FM Award beste nieuwkomer’ in 2014. Van Pinkpop tot Lowlands, overal speelde hij met groot succes. Komend seizoen staat hij op alle grote festivals en zijn concert in de Heineken Music Hall was in no time uitverkocht. Zijn nummers slaan een brug tussen glamrock, pop en funk en tonen zijn enorme talent voor pure, intense muziek. Jett Rebel is een ras-entertainer en podiumbeest. Zijn concerten zijn steeds enorme feesten voor oor en oog!

Jacqueline Govaert
Jacqueline Govaert is bekend geworden als de frontvrouw van de pop/rockband “Krezip”, waar ze 12 succesvolle jaren mee beleefde tot ze in 2010 solo verder ging als singer/songwriter. Dat songwriting haar goed afgaat bewijst de uitnodiging die ze van 3FM ontving voor het schrijven van het themalied van Serious Request 2014. ‘Make More Sound’ was het resultaat, waarmee ze het hele land in verroering bracht.

Tickets
Wie deze bijzondere avond niet wil missen, kan nog kaarten bestellen op www.grolschdrakenbootfestival.nl of ophalen bij Gigant. De voorverkoopprijs is € 29,50, deurprijs € 35,- zolang de voorraad strekt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?