Drakenbootfestival 2012 opent met Alain Clark en DI-RECT

29 juni 2012, Bakkenes terrein

Door Redactie

In het jaar van de draak opent Grolsch Drakenbootfestival 2012 met Alain Clark en DI-RECT!

Voor alweer het vierde jaar op rij opent het Grolsch Drakenbootfestival op vrijdagavond 29 juni met “Drakenboot in Concert”. Het evenement slaagt er weer in om het succes van vorig jaar met KANE te evenaren. Dit jaar, in het chinese jaar van de draak, staan Alain Clark en DI-RECT op de buhne!

“Drakenboot in Concert” biedt dé uitgelezen kans om in Apeldoorn te genieten van optredens van grote namen uit de nederlandse pop-wereld. In de sfeervolle entourage van de kanaaloevers, onder de ondergaande zon en met de gezellige, gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor het Drakenbootfestival, dat dan ook bezocht wordt door jong en oud. Een knallend en swingend concert, uniek voor onze stad!

Het festival vindt weer plaats op het voormalige Bakkenesterrein. Vanwege de plaatsing van studentenwoningen op dit terrein, precies op de plaats waar het podium altijd stond, is het concertterrein dit jaar helaas kleiner. Daardoor zijn er minder kaarten beschikbaar dan vorig jaar. Wie dit concert niet wil missen, zal er dus snel bij moeten zijn!

Alain Clark
In 2004 kwam het eerste album uit van Alain Clark en tweeënhalf jaar geleden zette deze ‘singer-soulwriter’ in Nederland zijn eerste schreden op het engelstalige pad met het album Live it Out. Zijn toegankelijke liedjes vielen bij zo’n groot publiek in de smaak dat het album met zevenmijlspassen richting de platinastatus marcheerde. De populariteit van de bevlogen, maar immer bescheiden geboren Haarlemmer steeg daarmee naar grote hoogte. Zijn muziekstijl is een mix van soul, funk en pop. Clark tekent grotendeels zelf voor alle teksten en muziek, maar ook voor de productie van zijn albums. Inmiddels heeft het buitenland Alain ook ontdekt.

DI-RECT

De Haagse band DI-RECT begon in 1999 en is met hun explosieve en energieke live show een graag geziene gast op festivals. DI-RECT heeft door de jaren heen vele prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, zoals een diverse TMF Awards, 3FM Awards, Edisons, Sena Awards en enkele gouden platen. In 2009 werd Marcel Veenendaal gekozen als nieuwe zanger. Het eerste album met hun nieuwe zanger “This is who we are” werd warm ontvangen en kwam meteen binnen op 3 in de album top 100. In het najaar van 2011 verscheen het volgende album ‘Time will heal our senses’. DI-RECT kreeg veel lovende recensies op beide albums en veel positieve respons op het nieuwe geluid van deze succesvolle band.

Kaartverkoop
Ondanks de btw-verhoging van 6% naar 19% blijft de ticketprijs gelijk aan vorig jaar. Het festival wil laagdrempelig blijven en neemt daarom deze verhoging helemaal voor eigen rekening. De voorverkoop van Drakenboot in Concert start op 1 maart. Kaarten kosten in de voorverkoop € 22,50 en zijn verkrijgbaar via Gigant en de website www.grolschdrakenbootfestival.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?