Drakenbootfestival Buurten- en Verenigingenraces

1 juli 2012 - 15 juni 2021, van 11:30 tot 23:30, Molendwarsstraat, Haven-Centrum

Door maxnl

Drakenbootraces

Op zondag vinden de Grolsch Drakenbootraces voor buurten en sportverenigingen plaats. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden zo’n 55 buurtenteams/sportverenigingen in echte drakenboten om de titels. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel! De drakenbootraces starten rond 11.30 uur, de finale is rond 18.00 uur.

Entertainment

Maar er is nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, u kunt genieten van bijzonder straattheater, een culturele markt, dj’s en bands en in het het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. En natuurlijk zorgen diverse restaurants en cateraars het hele weekend voor heerlijke hapjes en maaltijden.

Kinderdorp

Er zijn op zaterdag en zondag allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Er zijn diverse voorstellingen, een clownshow, sprookjestheater, er zijn springkussens en kinderen kunnen geschminkt worden. Je kunt meedoen aan heel veel leuke spelletjes – ook voor de allerkleinsten – waterspelletjes en je kunt een vlotje bouwen. Je kunt overal gratis aan meedoen!

Gratis toegang

Het Grolsch Drakenbootfestival speelt zich af aan de Kanaaloevers in hartje centrum van Apeldoorn. Het festivalterrein is gratis toegankelijk (m.u.v. het concert op vrijdagavond).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?