Exposities in CODA Dok Zuid

11 februari 2015 - 24 maart 2015, van 00:00 tot 23:59, CODA Dok Zuid Apeldoorn

Door Agenda

Binnenkort zijn drie nieuwe en zeer diverse exposities te bezichtigen in CODA dok Zuid. Marieke van Katwijk exposeert haar uit lijnen opgebouwde keramische werken. Ellen Verwoerd toont haar geborduurde mandala’s. En u kunt bijzondere kunstwerken zien van Het Kunstzinnig Brein, kunstenaars met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Keramische werken door Marieke van Katwijk
De wereld van Marieke van Katwijk is opgebouwd in lijnen. Lijnen vertegenwoordigen voor haar ritme en beweging, herhaling en stapeling. Van Katwijk omschrijft haar werk als lijnen die vlakken omsluiten, ze vormen zo positieven en negatieven. Hierdoor kan zowel transparantie als beslotenheid ontstaan. Kruispunten van lijnen vormen voor Van Katwijk ontmoetingspunten en herinneringen. Marieke van Katwijk volgde de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken aan de SBB-Gouda. Daarnaast volgde ze diverse workshops bij verschillende bekende keramisten.

Geborduurde mandala’s van Ellen Verwoerd
Ellen Verwoerd raakte meer dan 25 jaar geleden in de ban van de mandala. Een cursus mandalatekenen groeide uit tot haar grote passie. Verwoerd heeft zich in de loop de jaren diverse technieken eigen gemaakt. In de expositie worden haar geborduurde mandala’s tentoongesteld. Kenmerkend voor Ellen Verwoerd haar werken is dat voor haar het groeiproces belangrijker is dan het uiteindelijke resultaat, de weg is het doel. Verwoerd werkt vanuit een open geest en maakt haar keuzes intuïtief. Als de mandala af is lijkt deze dikwijls een afdruk te zijn van wat er zich in haar leven afspeelde toen zij hem borduurde. Deze werkwijze resulteert in de meest fantastische mandala’s.

Kunstwerken van Het Kunstzinnig Brein. Kunstenaars met Niet Aangeboren Hersenletsel
Voor mensen die door ziekte of een ongeval worden geconfronteerd met Niet Aangeboren Hersenletsel ziet het leven er opeens heel anders uit. Er is een breuk in de levenslijn. Na een revalidatieperiode start de zoektocht naar nieuw perspectief. Het gevoel dat soms niet in woorden uit te drukken is, bijvoorbeeld omdat het spraakvermogen is aangedaan, komt vaak wel tot uiting in tekenen en schilderen. In de expositie is het besef van de cliënten, dat ze bepaalde dingen nog wel kunnen, goed zichtbaar. Ook de ontdekking van nieuwe vaardigheden levert verrassend werk op. Het resultaat is een mooi en kleurrijk palet met een verscheidenheid aan onderwerpen. Het Kunstzinnig Brein is een initiatief van Activiteitencentrum Teuge in samenwerking met ontmoetingsplek De Matenhof in Apeldoorn. De kunstenaars hopen door deze expositie meer bekendheid te geven aan Niet Aangeboren Hersenletsel.

 

CODA Dok-Zuid | 11.02 t/m 24.03.2015 | gratis toegang

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?