Drumdag bij de Apeldoornse Popschool

22 februari 2014, van 12:00 tot 18:00, STA/APS, Jean Monnetpark 59, Apeldoorn

Door Redactie

www.apeldoornsepopschool.nl

Op zaterdag 22 februari organiseert de Apeldoornse Popschool een drumdag. Vanaf 12.00 uur ‘s middags staan de deuren van de Popschool aan het Jean Monnetpark 59, te Apeldoorn open, met een gevarieerd programma.

De Apeldoornse Popschool bestaat 5 maanden, en heeft al 100 (!) leerlingen mogen verwelkomen. Er worden lessen gegeven in gitaar, basgitaar, drums, toetsen en zang. Initiatiefnemer Maurits de Weert, ook één van de docenten, vertelt over het ontstaan van de APS. En doet dat met aanstekelijk enthousiasme en voelbare passie. Al zijn hele leven is hij met muziek bezig, Maurits. Speelt zowel gitaar als basgitaar en daarnaast een aantal andere instrumenten, maar naar zijn eigen zeggen, niet op top-niveau. Een muzikant in hart en nieren. Naast het zelf spelen heeft hij ook geproduceerd, onder andere voor Hans Dulfer. Uiteindelijk bracht de liefde hem naar Apeldoorn. En daar mag Apeldoorn blij mee zijn. Maurits vindt de popmuziek altijd een ondergeschoven kind in de muzikale wereld. Je kunt jezelf klassiek op vele manieren laten scholen, maar op pop-gebied zijn er veel minder mogelijkheden. Hij vatte daarom het idee op om de popschool te starten. Laagdrempelig, voor elk niveau. De leerlingen krijgen individueel les, maar worden aangemoedigd om samen te gaan spelen. Bandjes te vormen, elkaar op te zoeken.

Om de Apeldoornse Popschool meer bekendheid te geven, organiseert de school aanstaande zaterdag (22 februari) een drumdag. Het programma start om 12.00 uur met een jam van de vier drumdocenten, Ronald van den Enk, Nathanael Taekema, Peter van de Willik en Leonard Weijs. Jelle de Kroon van Mi Dushi neemt het daarna over met Afrikaanse percussie en dans, opgevolgd door zijn Mi Dushi-collega Yannick van der Beek, die Latin percussie zal laten horen. De eerste clinic begint om 1400 uur, met Stef Broks van de Heavy Metal-band Textures. Om 15.00 uur geeft Oscar Kraal (Candy Dulfer en Anouk) een clinic en grote afsluiter van het clinic-deel is om 16.00 uur Cesar Zuiderwijk. Dit zijn echt grote namen in de Nederlandse drumwereld. De clinic van Cesar Zuiderwijk wordt afgesloten met een drumsolo-estafette door 10 van de huidige leerlingen.

Tussendoor zijn er workshops van Mi Dushi, zowel in Djembé als in Latin percussie. Er is een DJ, met wie geïnteresseerden kunnen mee-drummen, er is een drum-markt, met diverse standhouders, waaronder een aantal Apeldoornse muziekwinkels, importeurs etc. Er is van alles op drum-gebied te vinden. Het zang-lokaal wordt ingericht als muzikantencafé. Daar is een backline opgesteld, zodat er naar hartelust gejamd kan worden.

De toegang is slechts 5,00 euro. Heb je interesse, dan kun je je voor deze dag aanmelden via info@apeldoornsepopschool.nl
Wil je meer weten over de APS, kijk dan op de site van de apeldoornse popschool: www.apeldoornsepopschool.nl 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?