Du Forsvinder

24 oktober 2017, om 19:30

Door Agenda

Du Forsvinder eerste boekverfilming in een nieuw seizoen Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films organiseren Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien! Het nieuwe seizoen wordt geopend met Du Forsvinder, de boekverfilming naar het gelijknamige boek van Christian Jungersen. Deze Deense bestseller verscheen in het Nederlands onder de titel Ik heb je zien verdwijnen; dit boek is uiteraard te leen in CODA Bibliotheek. Net zoals voorgaande edities van Boek & Film begint ook nu de avond in Gigant met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters.

Het verhaal

Du Forsvinder vertelt het verhaal van de gerespecteerde schooldirecteur Frederik die aan het begin van een nieuw schooljaar gearresteerd wordt voor miljoenenfraude. Het blijkt echter dat hij al drie jaar een hersentumor heeft die zijn persoonlijkheid heeft veranderd. Met de hulp van een advocaat probeert zijn vrouw Mia hem vrij te pleiten en zo haar gezin te redden. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

Du Forsvinder verscheen in 2012 en het is het derde boek van schrijver Christian Jungersen. Het kreeg lovende recensies in verschillende Deense kranten en stond hoog in de bestsellerslijsten. Deze bestseller verscheen in het Nederlands onder de titel Ik heb je zien verdwijnen. Andere titels zijn Krat (Kreupelhout) en Undtagelsen (De uitzondering).

De avond

Aan het concept is vergeleken met voorgaande jaren niets veranderd: De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u gezamenlijk de film gaat kijken. Bij aanvang ontvangt u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, regisseur en de acteurs.

Meer Boek & Film

De volgende data staan verder nog in 2017 gepland: 23 november (Vele hemels boven de zevende – voorpremière), 19 december (Murder on the Orient Express – onder voorbehoud). In 2018 is er een Boek & Film-avond op 23 januari, 27 februari, 27 maart, 24 april en 29 mei. Ongeveer twee weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond is op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm en www.gigant.nl meer informatie over die boekverfilming te lezen. Naast de reguliere Boek & Film-avonden heeft op 19 december (in de kerstvakantie) ook weer een Kinder Boek & Film plaats; aanvullende informatie volgt!

Passe-partout

Ook dit jaar kunt u weer een passe-partout kopen: voor € 77,- (of € 63,- als u Vriend van Gigant of lid van CODA Bibliotheek bent) bekijkt u alle acht voorstellingen voor de prijs van zeven! Zowel het passe-partout als losse kaartjes zijn te koop bij de kassa van Gigant of online via www.gigant.nl. Losse kaarten kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?