Dubbelconcert: Anima Mundi En The Foolz

10 juli 2016, om 16:00, € 10,00

Door Agenda

De grootste progressieve rock verrassing in 2010 kwam uit Cuba. Hun album “The Way” was langere tijd terug te vinden op de nummer 1 positie van toonaangevende progressieve hitlijsten in Europa. In 2011 kreeg de band de eerste gelegenheid om op te treden in Europa. De Cubaanse symfonische prog rock band Anima Mundi heeft meerdere albums opgenomen. Het album ‘Jagannath Orbit’ betekende een grote verandering voor de band vanwege hun unieke geluid. Dat unieke geluid is moeilijk in woorden te vatten maar wel herkenbaar zijn de invloeden uit de jaren ’70. Anima Mundi is lyrisch, plechtig en dramatisch maar ook explosief met veel onverwachte wendingen. Met het album ‘The Way’ kwam de doorbraak met uitnodigingen voor optredens in 2011 in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De band heeft de afgelopen jaren duidelijke stappen gemaakt en neemt een belangrijke plaats in in de hedendaagse progressieve rock scene wereldwijd. In 2012 was de band in Europa voor de opnames voor hun nieuwste album en een aantal optredens. Het optreden in De Boerderij in Zoetermeer werd door iO pages uitgeroepen als één van de beste live optredens.

Lineup:
Roberto Díaz, lead guitar and backing vocals
Virginia Peraza, keyboards
Emmanuel Pirko Farrath, lead vocals, acoustic guitar and percussion
Yaroski Corredera, bass guitar
José Manuel Govín, drums

Live Zappa-muziek in het Bluescafe.
The Foolz bestaat uit een groep muzikanten die een rock-interpretatie brengen van de muziek van Frank Zappa. Hierbij passeert een mix van oude en latere Zappa-songs de revue, veelal zonder pauze aaneen gelast. Er komen allerlei muziekstijlen aan bod, met soms meerstemmige zangpartijen, en soms veel ruimte voor de spreekwoordelijke Zappa-solo’s. The Foolz hebben op diverse internationale Zappa-festivals gespeeld (Duitsland, UK), maar ook niet-Zappa kenners zijn doorgaans tevreden met de geleverde prestatie.
De huidige bezetting is: Marco Onstenk – drums, Linda Blom – mallets en percussie, Pedro Steneker – bas/zang, Wan Kemper –keyboards/zang, Remco Aalhuizen – gitaar/zang, Lex Kemper – gitaar/zang.

Aanvang 16.00 uur entree 10,- en gratis consumptie!!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?