Dutch Classical Talent – Sophiko Simsive

24 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Hanoszaal

Door Redactie

De grootste muzikale talenten

Dutch Classical Talent presenteert de grootste muzikale talenten en opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Musici van wie u zeker nog zult horen de komende tijd. Musici die in de twee voorrondes bewondering oogstten van de vakjury en uitroeptekens ontlokten van de strenge beoordelaars. In deze finaleronde is het de beurt aan het grote publiek om de Publieksprijs toe te kennen.

Dutch Classical Talent is meer dan een talentshow, de musici worden intensief begeleid en ondersteund door onder andere het Bernard Haitink Fonds, Radio 4, de Vrienden van het Concertgebouworkest en de J.C.P. Stichting. Een fris en nieuw element is dat alle solisten en ensembles een werk spelen van een componist die een speciaal opdrachtwerk schrijft. Een première die het debuut nog bijzonderder maakt.

Laat de Classical Talents maar komen, wij stellen u voor aan:

Sophiko Simsive, grootgebracht op de Georgische volksmuziek, speelde thuis Bach en Liszt. Geraakt door het vuur van Liszt, maar ze houdt ook van de stiltes en de meditatieve klanken van Kantsjeli. Volgens de jury van Dutch Classical Talent komen “al die talenten en invloeden op een natuurlijke manier bij elkaar in haar pianospel”. De jury spreekt over “ragfijne interpretatie en oog voor structuren”.

Zaterdag 24 oktober, 20:00 uur
Hanoszaal
Kaarten € 17

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?