Dutch Classical Talent – Vincent van Amsterdam

17 maart 2016, van 20:00 tot 20:15, Hanoszaal te Apeldoorn

Door Agenda

De grootste muzikale talenten

Dutch Classical Talent presenteert de grootste muzikale talenten en opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Musici van wie u zeker nog zult horen de komende tijd. Musici die in de twee voorrondes bewondering oogstten van de vakjury en uitroeptekens ontlokten van de strenge beoordelaars. In deze finaleronde is het de beurt aan het grote publiek om de Publieksprijs toe te kennen.

Dutch Classical Talent is meer dan een talentshow, de musici worden intensief begeleid en ondersteund door onder andere het Bernard Haitink Fonds, Radio 4, de Vrienden van het Concertgebouworkest en de J.C.P. Stichting. Een fris en nieuw elementen is dat alle solisten en ensembles een werk speen van een componist die een speciaal opdrachtwerk schrijft. Een première die het debuut nog bijzonderder maakt.

 

Laat de Classical Talents maar komen, wij stellen u voor aan:

Vincent van Amsterdam (1989) is een groot promotor van het klassiek accordeon. Zijn repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina. Vincent van Amsterdam die al vele concoursen heeft gewonnen is een ‘boeiende verhalenverteller’, volgens de jury van Dutch Classical talent. Zijn vertolking van Sofia Goebajdoelina is briljant, en zijn Bach klinkt voortreffelijk op accordeon. Ook speelt hij naast klassiekers werken waarvan de inkt nog maar amper droog is.

 

Donderdag 17 maart, 20:00 uur

Hanoszaal

Kaarten € 17

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?