Dwalen in het antropoceen

18 oktober 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, 9.-

Door Agenda

Onderwerp: “Dwalen in het antropoceen”
Lezing (in samenwerking met het Humanistisch Verbond)
Door: René ten Bos,

Datum: 18 oktober 2017
Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377
Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden OKW en Humanistisch Verbond: € 7,00,-/ niet-leden: € 9,00,-

 

In deze lezing brengt René ten Bos wetenschappelijke en filosofische visies bij elkaar om de lezer in ieder geval enige oriëntatiepunten te bieden. Zijn boodschap is: wen maar aan het antropoceen (mensentijdperk). We moeten leven met nieuwe, ondoorzichtige ecologische realiteiten, die vragen om een herbezinning over wie of wat de ‘antropos’ eigenlijk is. Het is van groot belang dat dit inzicht niet voorbehouden blijft aan de wetenschap, maar ook doordringt tot de politiek en de samenleving.

René ten Bos (1959, Hengelo) is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (RU). Vanaf april 2017 is hij Denker des Vaderlands.
Hij is ook voetbal- en schaakliefhebber, columnist voor Het Financiële Dagblad, poëzieminnaar, schrijver van veel te veel boeken en stamcaféganger. Al die zaken kent hij minstens zoveel gewicht toe als de filosofie en het hoogleraarschap. Zijn werk kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij vaak met humor en blijmoedigheid benadert. Hij schreef over de verhouding tussen mens en dier, over de ecologische catastrofe die de mensheid heet, over de ondoorzichtige transparantie van water, maar ook over bureaucratie, gestes en tal van andere onderwerpen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?