ED

9 december 2012 - 3 december 2012, Gigant - MUZIEKCAFÉ

Door Redactie

Gigant

Sommige mensen rollen toevallig de muziek in. Voor ED was het meer een ‘heilig moeten’. Twee jaar geleden zette hij carrière en eigen huis opzij en richtte zich volledig op de ontwikkeling van zijn eerste soloalbum.

Als negenjarige kreeg ED (Ed Struijlaart) van zijn ouders zijn eerste gitaar. Eric Clapton en Jimi Hendrix waren zijn helden. Rond zijn achttiende speelde ED voor het eerst in een band. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zich, als frontman van de band Stud Muffins, steeds meer als songwriter. In 2010 deed ED iets waar veel mensen van dromen, maar wat weinigen doen: hij gaf zijn vaste baan op, net als zijn lease-auto en zijn huis. Hij ging terug naar zijn ouderlijk huis om zich volledig op zijn muziek te storten.

Met verschillende collega-muzikanten als Bertolf, Jan Peter Hoekstra en Dennis Kolen ging hij werken aan nieuwe nummers. “Die sessies waren erg leerzaam voor mij”, vertelt ED. “Ze gaven een nieuwe impuls aan het schrijfproces en leverden veel creatieve ideeën op.” Een jaar lang intensief schrijven resulteerde in een stapel liedjes, waarvan ED er twaalf uitkoos voor zijn album Head, Heart and Hands. “Ergens rond de zomer wist ik: met deze nummers wil ik de bühne op.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?