Een middag met fotograaf Patricia Steur: “Looking for clues”

12 november 2017, om 15:30, Salon 1813, Deventerstraat 13, Apeldoorn

Door Agenda

Patricia Steur is sinds 1980 een succesvolle en onafhankelijke fotograaf. Haar interesses variëren van portretten van beroemdheden tot tribale tattoos, van rock & roll tot human interest. Ze heeft beroemdheden gefotografeerd voor vele tijdschriften, cd-covers en kunstprojecten. Ze heeft nu negen boeken gepubliceerd.

Haar laatste boek “Portretten van 70-ers” kwam uit in 2016.

In 2005 ontving ze de prestigieuze fotoprijs “De Grote Paul”. Haar boek “Dutch Beauty” werd gepubliceerd in december 2010. De opbrengsten van dit boek, waarin krachtige vrouwen uit alle delen van de samenleving werden geportretteerd, gaan naar de Health Promotors South Africa Trust, waarvan Patricia Ambassadeur voor Beeldende Kunsten is, benoemd door bisschop Desmond Tutu. Sinds 1987 heeft Patricia 30 tentoonstellingen gehouden van haar werk in binnen- en buitenland. In 2009 in L.A. (L.A. Art Fair) in New York (Bridge Art Fair) en in 2010 bij het beroemde Art Chicago. In 2011 keerde ze terug naar de L.A. Art Fair met haar werk.

In 2015 Face the Dutch in New York. Een jaar later kwam die expo naar Amsterdam.

Patricia heeft aan meerdere tv programma’s meegewerkt waaronder Dream School in 2017, met haar fotografie als communicatiemiddel met jonge mensen.

Ook in de recente documentaireserie De Verdediging, is haar fotografie gebruikt als communicatiemiddel met de advocaten.

Het werk van Patricia is scherp, direct en duidelijk. Haar werk is gepassioneerd, altijd op zoek naar de verborgen schoonheid van mensen.

Haar grootste interesse is momenteel human interest en documentaires. “Mensen zijn mijn passie, en ik wil graag inspireren met mijn fotografie.”

Salon 1813 bevindt zich aan de Deventerstraat 13 in Apeldoorn. Het werk van Patricia Steur blijft er hangen tot midden januari, de opening is 12 november om 15.30 uur. Deze wordt verricht door een mistery guest uit de stal van Steur, de entree is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?