Een vlucht regenwulpen dinsdag 25 november in Gigant

25 november 2014 - 14 november 2014, om 19:30, Gigant

Door Redactie

Een vlucht regenwulpen is dinsdag 25 november de tweede boekverfilming in de serie Boek & Film die in Gigant vertoond wordt. De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters. Bezoekers krijgen een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur en gaan vervolgens de film kijken. Boek & Film is een gezamenlijk initiatief van CODA en Gigant: een mooie gelegenheid voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films om actuele boekverfilmingen te zien!

In het kader van Nederland Leest is de verfilming van Een vlucht regenwulpen – naar het gelijknamige boek van Maarten ‘t Hart – opnieuw op het witte doek te zien. Het verhaal gaat over de verwarde, dromerige dertigjarige bioloog Maarten (Jeroen Krabbé) die in zijn droom de opdracht krijgt om binnen een week een vrouw te versieren. Lukt dit niet, dan zal hij onherroepelijk sterven. Terzijde gestaan door zijn macho alter ego zet hij de jacht in op zijn oude liefde Martha (Willeke van Ammelrooy) van de middelbare school. Het blijkt al snel dat Maarten niet opgewassen is tegen deze taak, ook omdat zijn op sterven liggende moeder hem keer op keer in opperste verwarring brengt. In de strijd tegen het gezeur van zijn moeder, de adviezen van zijn alter ego en de streng katholieke normen en waarden, raakt Maarten verzeild in de meest dolkomische situaties.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Kaarten zijn ook online te bestellen via www.gigant.nl. Andere data dit seizoen zijn 20 januari (A Most Wanted Man), 24 februari (filmtitel volgt), 31 maart (Ventoux) en 28 april (Serena) 2015.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?