Eerste Apeldoornse wijnschool opent weer haar deuren

7 oktober 2014 - 18 september 2014, van 00:00 tot 23:59, Wijnen&zn

Door Redactie

Wijnen&zn

De scholen zijn weer begonnen dus de eerste Apeldoornse wijnschool gaat ook weer van start. Het lager onderwijs begint met de opleiding wijnvignet op zaterdag 4 oktober. In een dag leert u de beginselen van wijn. Op vrijdag start het middelaaronderwijs met de opleiding wijnbrevet/SWEN 2. Het Wijnbrevet is een diepgaande wijnstudie in negen lessen! De hele wereld komt aan bod in dit uitgebreide programma. Examen kunt u vervolgens doen aan de Wijnacademie in Maarn, waarna u, na het behalen van het diploma verder kunt gaan voor de opleiding tot vinoloog.

Gewoon kennis maken met wijn en wijnproeven dat kan op onze proefavonden op 7 oktober is de eerst volgende.

Masterclasses
Op 17 oktober is Nederlands beste Sommelier en voorzitter van de Nederlandse Sommeliersvereniging Edwin Raben weer onze gast. Tijdens deze wijnspijsavond leert u bij het nuttigen van vier kleine wildgerechtjes over welke wijnen erbij passen en welke niet. U leert het deze avond.

30 oktober is het kleine import bedrijf Grenada wijnen onze gast. Zij importeren wijnen uit het zuiden van Spanje. Ze vertellen er alles over en u kunt hun wijnen proeven.

30 nov. Deze masterclass gaat over Argentinie. Apeldoorner Ronald Bennig heeft jarenlang in een van meest toonaangevende wijnbedrijven in Argentinië gewerkt. Hij vertelt er over en u proeft de heerlijkste Argentijnse wijnen.

Aanschuiftafel
Op 8 november is het Zuid Italiaanse wijnhuis Feudi di San Marzano onze gast. Vanaf 18.00 kookt een chefkok een Italiaans gastronomisch diner met bij passende wijnen van het wijnhuis. De chef legt de gerechten uit, het wijnhuis vertelt u meer over hun wijnen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?