Eetbare planten voor paarden op 12 december

12 december 2017, van 19:00 tot 21:30, Vergaderlocatie Bij Barkey, Eendrachtstraat 31, Apeldoorn, €15,00

Door Agenda

Welke kruiden zijn geschikt om een ‘saladebar’ voor paarden te maken? En waarom eten paarden graag wilgen?

Deelnemers ontdekken er alles over tijdens de lezing: Eetbare planten voor paarden! Op dinsdag 12 december 2017 organiseert Vergaderlocatie Bij Barkey in Apeldoorn een lezing, waarbij Sietske Metz van kwekerij Paard en Plant van alles vertelt over bomen, struiken en kruiden die eetbaar zijn voor paarden. Dat en hoe dit bijdraagt aan het welzijn van paarden ontdekken de deelnemers tijdens deze interactieve lezing!

Zo laat Sietske zien hoe men effectief gebruik kun maken van gezondheidseigenschappen van planten. Paarden eten bijvoorbeeld van nature graag twijgen of schors van wilgen, dit werkt licht pijnstillend en ontstekingsremmend. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van een eetbare haag een windluwe plek en/of schaduw te creëren voor de dieren.

Vele inheemse planten kunnen worden toegepast om het ruwvoer rantsoen van paarden te verrijken met onder andere schors, twijgen, bladeren en kruiden. Dat past goed binnen een natuurlijk voedingspatroon en draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van paarden. Daarnaast draagt het gebruik van deze planten bij aan de biodiversiteit. Tijdens de lezing is ruimschoots tijd ingepland voor het delen van ideeën en het stellen van vragen. Na afloop van de lezing gaan de deelnemers naar huis met een goed gevulde goodiebag!

Sietske Metz is plantenkweker en met haar bedrijf Paard en Plant heeft zij zich gespecialiseerd in het kweken van planten die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van paarden. Naast het kweken van planten, maakt ze beplantingsplannen en geeft ze workshops en trainingen om paardenliefhebbers op weg te helpen bij het toepassen van bomen, struiken en kruiden op erf, weide of paddock paradise.

Deze lezing wordt georganiseerd door Vergaderlocatie Bij Barkey te Apeldoorn en is onderdeel van een aantal lezingen over natuurlijk paarden houden. Begin 2018 vindt een vervolg plaats: Natuurlijk weidemanagement en biodiversiteit door Bio-Ron.

Informatie

Waar: Vergaderlocatie Bij Barkey, Eendrachtstraat 31, 7335 CD Apeldoorn

Wanneer: 12 december 2017, 19:00-21:30 (start lezing om 19:30)

Kosten: € 15 per persoon (incl. koffie/thee met wat lekkers, lezing en een goodiebag)

Tickets: Uitsluitend verkrijgbaar via www.bijbarkey.nl (er is beperkt plaats)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?