Elbreg Scheele en Rob de Haan in galerie H10a

14 juli 2018 - 1 september 2018, om 16:00, Galerie H10a, Vosselmanstraat 300, Apeldoorn

Door Agenda

Elbreg Scheele en Rob de Haan in galerie H10a

Op zaterdag 14 juli om 16:00 uur is de opening van een nieuwe expositie in Galerie H10a met schilderijen van Elbreg Scheele en beelden van Rob de Haan.

En natuurlijk exposeren wij ons eigen werk.

De expositie loopt van 14 juli t/m 1 septmebr.

De galerie is open op de zaterdagmiddagen van 13 tot 17 uur.

Elbreg Scheele heeft haar passie gevonden in het creëren van aardse materieschilderijen, geïnspireerd door structuren welke in de natuur voorkomen, opgebouwd uit diverse lagen materie en afgewerkt en op kleur gebracht met acryl-verf en pigmenten. De opbouw van haar werk is een proces waarbij de gebruikte structuren soms onverwachtse effecten laat zien en waar ze zelf regelmatig door verrast wordt. Haar abstracte werken prikkelen de kijker tot eigen interpretatie.

Rob de Haan wil actief bezig zijn met zijn handen. Het werken met was om een bronzen beeld te maken vindt hij heerlijk om te doen. Vooral het 3-dimensionale aspect spreekt aan. Hij wil graag het hele proces beheersen, van het met de handen vormen van een beeld in was, het maken van de mal, en alle nabewerkingen zoals frezen, slijpen, polijsten en patineren. Zo langzamerhand probeert hij een eigen stijl te ontwikkelen. Het beeld mag wel lijken, maar door het uit zijn proporties te trekken, wil hij een extra dimensie toevoegen. Dit wordt ook nog eens versterkt door elk beeld een andere patina/kleur te geven.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?