Elke muziekliefhebber komt aan zijn trekken tijdens Popronde Apeldoorn

20 september 2013, van 21:00 tot 23:55, Binnenstad Apeldoorn

Door Agenda

Tijdens de derde editie van Popronde Apeldoorn is er voor elke muziekliefhebber weer wat wils. Met genres als R&B, rock, pop, indie, soul, singer-songwriter en elektro is er zoals altijd een breed muzikaal aanbod. Op vrijdag 20 september zullen op 10 locaties in de binnenstad van Apeldoorn 23 opkomende Nederlandse bands en artiesten optredens verzorgen. De optredens starten om 21.00 en de toegang is gratis.

Popronde Apeldoorn is onderdeel van het landelijk rondreizend muziekfestival Popronde. Dit jaar vindt de Popronde plaats in 29 steden. In elke stad treden op één avond circa 25 opkomende Nederlandse bands op bij een groot aantal podia. Eén avond in het jaar zijn in elke stad de cafés de etalage en is het centrum het festivalterrein. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen.

Toch zullen niet alle bands en artiesten volkomen onbekend zijn bij het muziekminnende publiek. Zo geeft onder andere singer-songwriter Case Mayfield met zijn nieuwe project Girl Beard een optreden in Gigant. De indierockers van The Elementary Pinguins waren de afgelopen tijd veel te horen op 3FM met hitsingle ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor’ en mogen aantreden op het 3FM Serious Talent podium in De Flierefluiter. Ook Rogier Pelgrim is geen onbekende meer, na zijn deelname aan het programma De Beste Singer Songwriter. Tijdens Popronde Apeldoorn staat hij in eetcafé Fijn. En de rockers van Kinkobra, die in café Ozzy het gas erop zullen zetten, stonden afgelopen editie nog op het podium van het gigantische Sziget Festival in Boedapest.

Naast Gigant (3voor12 Hollandse Nieuwe podium), café De Flierefluiter, Ozzy en eetcafé Fijn, staan de deuren wagenwijd open bij ’t Cafeetje van Marja, Finnegan’s, Klein Berlijn, De Kleine Generaal, café Jeroen en Club Entrance. In Club Entrance zal om 01:00 de afterparty afgetrapt worden.

Je kunt op 20 september vanaf 20.00 voor alle informatie, tips en merchandise terecht bij de infostand bij Gigant, waarna om 21.00 de eerste optredens zullen starten.

Kijk voor het gehele programma op www.popronde.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?