Ella en Nicolas van Poucke

11 oktober 2014, van 15:30 tot 17:00, Oude Kerk, Beekbergen

Door Agenda

Stichting Beekbergen Klassiek

En ook tijdens het najaarsconcert op zaterdag 11 oktober 2014 van Stichting Beekbergen Klassiek krijgt jeugdig talent weer de ruimte. Celliste Ella van Poucke (1994) speelt samen met haar broer, pianist Nicolas van Poucke (1992) op 11 oktober 2014 in de Oude Kerk in Beekbergen.

Ella van Poucke wordt gezien als een van de meest veelbelovende cellistes van haar generatie. Ze begon op zesjarige leeftijd met cello spelen, op haar tiende studeerde ze aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en later aan het conservatorium te Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland en het buitenland. In 2008 won ze het Prinses Christina Concours en later dat jaar maakte ze haar solodebuut in de grote zaal van het Concertgebouw, waar ze samen met cellist Colin Carr het dubbelconcert van Vivaldi uitvoerde.

Nicolas van Poucke is één van de meest veelbelovende pianisten van vandaag de dag. Hij was winnaar van onder meer het Grachtenfestival Conservatorium Concours, het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours. Van Poucke treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland als solist en kamermusicus. Hij werkte samen met vooraanstaande musici als Christiaan Bor en Emmy Verhey, en kreeg lessen van Murray Perahia en Emanuel Ax. Van Poucke studeert bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie over de musici vindt u op onze website www.beekbergenklassiek.nl. Of op www.ellavanpoucke.com of www.nicolaspianist.com.

Programma:
J.S. Bach (1685-1750)
Gamba Sonate nr. 1 BWV 1027 in G Majeur
L. van Beethoven (1770-1827)
Cello Sonata No. 3, opus 69
pauze
J. Brahms (1833-1897)
Cellosonate nr. 2 in op. 99 F Major

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?