Energie van de toekomst in Apeldoorn

4 juni 2014 - 30 april 2014, Stadhuis

Door Redactie

Medea Huisman

Op woensdagavond 4 juni wordt in het stadhuis van Apeldoorn het startsein gegeven voor My2030s, een landelijke serie over de toekomst van energiegebruik in Nederland. Tijdens een afwisselend programma met lezingen, interviews, debat, columns en muziek komen verschillende experts, ervaringsdeskundigen en ondernemers op het gebied van energie aan het woord.

Gespreksleider en duurzaamheidexpert Natasja van den Berg ontvangt onder meer professor Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit die een wervelende introductie houdt over de noodzaak van een energietransitie en de gevolgen daarvan voor Nederland. In 2030 wordt naar verwachting een groot deel van de energie in ons land opgewekt met behulp van zonnepanelen, windmolens en andere duurzame bronnen. Steeds meer Nederlanders leveren zelf een bijdrage aan deze omslag.

In Apeldoorn gaan pioniers op het gebied van duurzaamheid met elkaar in gesprek over de vraag wat succesvolle energieprojecten zijn en hoe je mensen kan enthousiasmeren om zelf mee te doen. Sprekers zijn onder meer Janneke Slingerland, secretaris van duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) en Martin Kooijman, directeur van de duurzame Prinses Julianaschool in Lieren. Tijdens een productenparade zullen de beste innovatieve energieproducten uit de regio Apeldoorn op verrassende wijze worden gepresenteerd.

De bijeenkomst in het stadhuis van Apeldoorn is voor iedereen vrij toegankelijk na aanmelding. Een deel van het publiek zal bestaan uit de Microsociety, een vooraf geselecteerde groep burgers die een afspiegeling vormt van de Nederlandse samenleving. Zij worden voor en na het programma uitgebreid geïnterviewd door onderzoekers van de Vrije Universiteit om te leren wanneer mensen bereid zijn zélf actief deel te nemen aan oplossingen op het gebied van duurzame energie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?