Energieke voorstelling met Brammetje Baas en zijn eigen theatershow

7 maart 2015, om 16:00, Theater Orpheus Apeldoorn (Hanoszaal)

Door Agenda

Van Engelenburg Theaterproducties

Voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, slimme, grappige, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar.

Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Zoals hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Of kan een stoel alleen staan? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.

Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)

Brammetje Baas is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.
De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007) met korte verhalen over een druk jongetje dat niet stil kan zitten. In 2012 is het boek verfilmd door Anna van der Heide, naar het scenario van Tamara Bos.

De producent van deze voorstelling Van Engelenburg Theaterproducties maakten ook: Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens), De kleine kapitein (Paul Biegel) en Winky en het paard van Sinterklaas (Tamara Bos).

Verhaal: Tamara Bos
Spel: Robbie Aldjufri en Maria Noë
Regie: Pepijn Cladder
Script: Tom Sijtsma
Muziek: Arthur Umbgrove en David de Jong
Decor en kleding: Elze van den Akker
Producent: Henrike van Engelenburg

Kijk op www.brammetjebaas.nl voor meer informatie en de speellijst

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?