Ere-bier: hulde aan ‘Bub’ de Vries

11 februari 2017, van 10:00 tot 11:00

Door Redactie

stadsbierbrouwerij Apeldoorn AWA’85

Ieder jaar wordt er in samenwerking met de stadsbierbrouwerij Apeldoorn AWA’85 en het oorlogsmuseum Collectie ’40-’45 in Beekbergen een Ere-Bier gebrouwen. Het Ere-Bier is speciaal voor iemand aan wie wij onze vrijheid in 1945 te danken hebben. Dit jaar zal voor de zesde keer het Ere-Bier gebrouwen worden en dit jaar is het de eerbetoon aan de heer ‘Bub’ de Vries.

Samen met zijn vader was hij lid van de Apeldoorns verzetsgroep onder leiding van mevrouw Narda van Terwisga. De verzetsgroep hield zich bezig met hulp aan joodse burgers en onderduikers, maar ook hulp aan gestrande Amerikaanse en Engelse bemanningsleden van neergestorte vliegtuigen. Om aan distributiebonnen te komen werden er overvallen gepleegd op distributie kantoren. Door verraad is de verzetsgroep van Narda van Terwisga opgepakt. Zowel vader als zoon de Vries bleven uit handen van de Duitse bezetter.

Op 11 februari zal in bijzijn van de dochters van ‘Bub’ de Vries het Ere-Bier gebrouwen worden bij AWA’85 Stadsbierbrouwerij in de Oranjestraat 54 in Apeldoorn. In mei zal het Ere-Bier officieel worden uitgereikt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?