Erja Lyytinen, de Finse slide godin

26 maart 2017, om 16:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, €10,00

Door Agenda

“De Finse slide godin” Erja Lyytinen combineert virtuoos slide gitaarwerk met traditionele en hedendaagse blues met pop en soul en jazz met een enthousiaste en temperamentvolle podiumpresentatie. En zegt beïnvloed te zijn door Koko Taylor, Aretha Franklin en Bonnie Raitt. Haar gitaarwerk werd door recensenten al in één adem genoemd met die van Ana Popovic en Susan Tedeschi.

De Amerikaanse supreme Slide Master Sonny Landreth www.sonnylandreth.com spreekt zijn bewondering uit over het spel van Erja Lyytinnen en schreef: “I’ll keep an eye out for Erja,I sure enjoyed her guitar skills.She’s obviously made a big name for herself. Things are going well for her and for good reason. .”

Na het uitbrengen van haar eerste albums uitgebracht op Bluelight Records stapte zij over naar Ruf Records en begon haar internationale carrière. In 2006 nam zij deel aan Ruf’s Blues Caravan en trad zij samen met de Engels artiesten Aynsley Lister en Ian Parker met de Ruf’s Blues Caravan ook op in het Bluescafe in Apeldoorn.

Vorig jaar gaf zij na tien jaar voor het eerst na haar optreden in 2006 met de Ruf’s Blues Caravan nu met haar eigen band een daverend concert in het Bluescafe.
Alle aanwezigen , van heinde en verre afgekomen op het optreden, waren na het concert van Erja Lyytinen met haar band enthousiast en unaniem in hun mening: niet meer tien jaar wachten; Erja en haar band moeten in 2017 weer terugkomen in het Bluescafe Apeldoorn.
Zondagmiddag 26 maart is het dan zover ter promotie van haar nieuwe album “Stolen Hearts”

Na te zijn verkozen tot de nummer 1 internationale soloartiest door Blues Matters en ‘Artiest van het Jaar’ door de Finse Blues Awards in 2015, presenteert Erja Lyytinen deze zondagmiddag haar nieuwe studioplaat “Stolen Hearts” Met de hulp van de legendarische producer Chris Kimsey (Rolling Stones, Led Zeppelin, …) maakte ze een album dat een nieuw facet van haar artistieke persoonlijkheid onthult.

Deze getalenteerde en veelzijdige Finse zangeres/ slide gitarist staat dus absoluut haar mannetje.
Vanaf maart toert zij tijdens haar Stolen Hearts-Tour 2017 door heel Europa om het nieuwe album te promoten .
http://www.erjalyytinen.com/
Aanvang 16:00 Entree: 10 euro

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?