Erwin Nyhoff – The Kings of Rock’N’Roll

28 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Rabobankzaal

Door Redactie

Op zoek naar de waarheid

Van een optreden op Pinkpop tot afwasser, krantendistributeur en jaren later weer terug het podium op als finalist van The Voice of Holland. Dat is de carrière van Erwin Nyhoff in een notendop. De vaandeldrager van de Nederlandse rock ’n roll gaat in The Kings of Rock’N’Roll op zoek naar de waarheid van het genre en zijn excentrieke vertolkers. Want waarom trouwt Jerry Lee Lewis zijn 13-jarige nichtje en belandde Chuck Berry in de gevangenis? Waarom werd Little Richard predikant en schoot Elvis zijn televisie aan flarden?

Kings, Helden & Pioniers

In The Kings of Rock’N’Roll blijkt dat rock ’n roll niet zo simpel is als het allemaal lijkt. Erwin Nyhoff deelt de verhalen behind the scenes met het publiek, en verhaalt over het leven on the road die de grote helden van de rock ’n roll met hem deelden. In een ontwapenende performance brengt Nyhoff met schurende stem ontwapenende ingetogen liedjes maar ook swingende en originele rock ’n roll songs. Gewapend met gitaar en volgeladen met passie en muzikaliteit brengt Erwin Nyhoff een eerbetoon aan de belangrijke Helden en Pioniers van de rock ’n roll.

Ode, eerbetoon en roadtrip

Erwin Nyhoff veroverde begin jaren negentig de Nederlandse poppodia met zijn hit You still think. Op dat moment is hij frontman van de band The Prodigal Sons. Met hun debuutplaat Wine of Life spelen ze op Pinkpop en Lowlands in de voorprogramma’s van Pearl Jam en Alanis Morissette. Tot twee keer toe speelt hij op het legendarische Amerikaanse festival South by Southwest in Austin. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière is de samenwerking met de begeleiders van Elvis Presly, drummer DJ Fontana en gitarist Scotty Moore. Zij waren ‘de oerknal van de rock ’n roll in de jaren vijftig en grote inspiratiebron van velen, zo ook voor Erwin Nyhoff. The Kings of Rock’N’Roll is een ode, een eerbetoon, een roadtrip door de wereld van de rock ’n roll, maar vooral een groot feest dat u niet mag missen!

Met zijn vorige muziektheatervoorstelling Footprint tourde Nyhoff in 2014 door de Nederlandse theaters en boekte veel succes en lof met deze voorstelling.

Woensdag 28 oktober, 20:00 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 20

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?