Erwin van Ligten & Wouter Planteijdt in Bluescafé

25 oktober 2019, van 22:00 tot 23:59

Door William Lindner

In het Bluescafé zijn vrijdag 25 oktober twee gitaarvirtuozen en singer/songwriters te bewonderen. Een uniek akoestisch duo concert door twee fascinerende gitaarvirtuozen en singer/songwriters: Erwin van Ligten en Wouter Planteijdt.

Een luisterconcert door twee muzikanten die elkaar al jaren kennen, gaan voor het eerst deze avond samen de planken op. Tijdens dit unieke akoestisch duo (luister!) concert; spelen zij een akoestische mix van elkanders repertoire. Oktober was de premiere/CD/LP presentatie van Wouter Planteijdt zijn bijzonder fraaie album “Bullhorn’. In de loop van eind volgend jaar komt Erwin van Ligten zijn nieuwe album ‘For All We Know’ uit. Maar van Ligten start eerst volgend jaar de 50th anniversary “Jimi Hendrix Re-Experience’ theatertour met zijn band.
Deze twee fascinerende gitaarvirtuozen en singer/songwriters spelen vrijdagavond 25 oktober onder andere elk songs van deze albums in akoestische versie en tevens een aantal instrumentals.
Een uniek concert dat je niet mag missen.

Erwin van Ligten
Een van Nederlands beste gitaristen Erwin van Ligten. Misschien wel “de beste onbekende gitarist van het land” schreef een journalist. Gitarist en zanger Erwin van Ligten kennen de trouwe muziekliefhebbers van Het Bluescafé in Apeldoorn ook van zijn spetterende *optredens met zijn Erwin Van Ligten band (EVL band) (*Zie de concert verslagen van zijn optredens met zijn band in Het Bluescafe Apeldoorn *Zie http://bit.ly/2sUKbzA en http://bit.ly/2mT8iPG

Hij speelt deze avond akoestisch met Wouter Plantijdt en pakt het brede pallet van muziekstijlen op. Rock, reggae tot blues of een ingetogen ballad; Erwin van Ligten kan het allemaal spelen… kom maar luisteren en geniet van deze gitarist extraordinaire.
Hij heeft zijn eigen band, maar treed ook regelmatig op met o.a. Astrid Seriese en Micheline Van Hautem en vele andere. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt het de creator van zijn eigen unieke stijl. In de muziek van gitarist Erwin van Ligten klinken zijn Indische roots vaak door. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound.
https://www.erwinvanligten.com/about/

Wouter Planteijdt
Is onder andere bekend als gitarist en zanger van de groep* SJAKO! ( *Zie het concert verslag van hun optreden in Het Bluescafe Apeldoorn http://bit.ly/2JmCUTy . Maar óók van al zijn andere vele muziekprojecten.*Zie Zip records-Wouter Planteijdt.  Oktober was de première/CD/LP presentatie van Wouter zijn bijzonder fraaie album “Bullhorn’. Ontvangen met alleen maar mooie positieve recensies.
Het werd tijd. Tijd voor Planteijdt. Uit de schaduw moest hij. En in de spotlights. Vele jaren was hij de snaren van kleinkunstenaren. Trad hij onder andere op met Jeroen van Merwijk en Maarten van Roozendaal. Begeleidde hij Sanne Wallis de Vries ,Paul de Munnik,Ricky Koole , Hans Dulfer’s Reflud. Vaste gitarist van Muzikale Helden. Steeds op de achtergrond. Maar nu, eindelijk, treedt Wouter Planteijdt naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. In Bullhorn herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! De maestro.
https://planteijdt.nl/

Erwin van Ligten – ‘Sunrise’

Wouter Planteijdt – ‘Woman’

Fijnproevers van mooi gitaarspel en zang mogen dit (luister!)concert beslist niet missen.
Vrijdag 25 oktober aanvang 22.00 entree €5,-
Het Bluescafé in Apeldoorn
Nieuwstraat 74A
http://www.bluescafe.nl/
Kaarten voor dit concert kunnen besteld worden via email: info@bluescafe.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?