Europa Kijkdagen

11 mei 2012 - 12 mei 2012, van 00:00 tot 23:59, Dok Zuid

Door Nataliefde

Op 11 en 12 mei kan iedereen zien wat er gebeurt met geld uit Europese subsidieprogramma’s. Tijdens de Europa Kijkdagen zijn projecten, ook in Gelderland en Overijssel, gratis of met korting open voor publiek. In heel Nederland zijn meer dan 100 projecten te bezoeken.

Belangstellenden kunnen ‘om de hoek’ interessante projecten bezoeken. Deze laten zien hoe de EU samenwerkt met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen aan de versterking van de economie. De Europese Commissie investeert erg veel in onze samenleving en stimuleert daarmee ook in Oost-Nederland tal van initiatieven op allerlei gebied. Denk daarbij aan wetenschap, onderwijs, techniek, industrie, infrastructuur, recreatie, cultuur en wonen & leven.

Exclusief open
Veel projecten zijn exclusief open tijdens de Europa Kijkdagen en hebben een speciaal programma georganiseerd. Slechts enkele zijn vaker open voor het publiek. De deelnemende projecten zijn te herkennen aan de Europese vlag. Kijk voor meer informatie over het programma, de deelnemende projecten en openingstijden: europaomdehoek.nl/kijkdagen.

Europese subsidie
De deelnemende projecten hebben allemaal een subsidie ontvangen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) of een ander Europees Fonds. De organisatie van de Europa Kijkdagen is in handen van de veertien subsidieprogramma’s, de ministeries van EL&I en I&M en de Europese Commissie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?