Event Veiligheid met Jeanine Hennis-Plasschaert

2 maart 2017, om 15:30, Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn

Door Agenda

Is veiligheid voor u belangrijk?
Tamara Kipp, Apeldoorn, 20 februari 2017

Op donderdag 2 maart 15:30uur kunt u met de Minister van Defensie in Het Bolwerk te Apeldoorn in gesprek gaan over onze veiligheid in een veranderende wereld.

Jeanine Hennis-Plasschaert, nr. 2 van de VVD, is de eerste vrouwelijke Minister van Defensie. Zij is een warme persoonlijkheid en een echte professional: dat gaat samen. Ze stond in haar ministerschap voor veel uitdagingen. “Je moet niet bang zijn om af te gaan of een keer te falen” zei ze in een interview (AD, Jan Hoedeman, 4 februari 2017).

De wereld is tijdens het ministerschap ingrijpend veranderd. Net als er in Nice en Berlijn met een voertuig een aanslag werd gepleegd, zo werd ook Apeldoorn in 2009 het slachtoffer van een terreurdaad. In de tijd waarin wij leven zijn we een bepaalde onschuld verloren: we zijn ons bewuster geworden van onze omgeving en iets meer op onze hoede. CNN meldde in 2016 zelfs dat IS terroristen in Nederland aanslagen wilde plegen (CNN, 6 september 2016, http://edition.cnn.com/2016/09/05/politics/isis-suspects-terrorismeurope-documents/).

Wat is nu de kans dat er bijvoorbeeld in de trein of tijdens een groot evenement in Nederland een aanslag wordt gepleegd? Hoe worden in de huidige vluchtelingenstroom mogelijke terroristen gescheiden van vluchtelingen?

Ook internationaal is er veel veranderd: bondgenootschappen staan op scherp. Enerzijds zegt President Trump dat de V.S. de overige NAVO-landen niet zomaar zonder meer zal steunen, anderzijds hebben President Putin en President Erdogan lak aan internationale verdragen. Vrede verwijdert zich verder van ons en oorlog komt steeds dichterbij. In deze nieuwe realiteit vragen we ons af: wat doet de Nederlandse overheid voor en achter de schermen om ons veilig te houden?

Bent u hierin geïnteresseerd of heeft u zelf een vraag voor de Minister van Defensie of een
veiligheidsdeskundige? Meldt u dan aan via: activiteit_veiligheid@outlook.com. Meer informatie via
apeldoorn.vvd.nl.

Uitnodiging In Gesprek Met Minister Hennis-Passchaert
___________________________________________________________________

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?