Carin Reinders geeft rondleiding door schilderij van het jaar 2015

31 maart 2016, van 13:00 tot 14:00, CODA Vosselmanstraat 299 te Apeldoorn

Door Agenda

Schilderij van het jaar is een unieke schilderwedstrijd voor kunstschilders uit Nederland en België. Voor deze editie werden 1.261 schilderijen door exact 600 kunstenaars ingezonden. Hieruit hebben de vakjury’s uit België en Nederland per land vijftien finalisten geselecteerd. De Nederlandse winnaar is Rosa Boomsma met Center of attention II, in België viel de keus op Caroline van der Wegen met Familie Faes 1919. Ontdek samen met Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA, de tentoonstelling Schilderij van het jaar 2015.

Met de verkiezing van Schilderij van het Jaar beoogt de organisatie de waardering voor de Nederlandse en Belgische schilderkunst en de naamsbekendheid van schilders in beide landen te verhogen. Daarnaast wil zij een zo groot mogelijk online overzicht van de hedendaagse schilderkunst realiseren.

De juryleden hebben in hun dagelijks leven allemaal te maken met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilderkunst. Onder hen bij de Nederlandse editie: Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA Museum in Apeldoorn en Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur en voorheen werkzaam als schrijvend journalist en presentator. In de Belgische jury zetelt onder andere Dorian van der Brempt, tot 1 september 2015 directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel en voormalig raadgever van Vlaamse ministers van Cultuur.

Naast de twee keer vijftien finalisten van Schilderij van het jaar 2015 zijn aanvullend voor België tien en voor Nederland twintig schilderijen geselecteerd uit de top van de nominaties. Ook deze werken zijn tot en met 24 april 2016 in deze tentoonstelling te bewonderen.

Exclusieve rondleiding met Carin Reinders door Schilderij van het jaar 2015
Donderdag 31 maart en donderdag 14 april geeft Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA, een exclusieve rondleiding door Schilderij van het jaar 2015. Data en tijden: donderdag 31 maart van 14.30 tot 15.30 uur & donderdag 14 april van 13.00 tot 14.00 uur. U betaalt slechts de toegang tot het museum (gratis voor museumkaarthouders). Meld u aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. ‘Rondleiding Carin Reinders 31 maart’of ‘Rondleiding Carin Reinders 14 april’.

De tentoonstelling Schilderij van het Jaar 2015 is mede mogelijk gemaakt door Winsor & Newton.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?