Expeditie Flow: bijzondere herfstwandeling

24 september 2017, van 10:00 tot 12:30, Locatie volgt na aanmelding, €15.,00

Door Agenda

Op zondag 24 september organiseert het Apeldoornse duurzame platform Expeditie Flow samen met coachingspraktijk De Natuurcoach een bijzondere herfstwandeling door de bossen van de Veluwe. De herfstwandeling staat in het teken van de balans opmaken en loslaten. Eigenschappen waar de mens volgens de organisatoren steeds meer moeite mee heeft, terwijl een bos dit ieder jaar als vanzelfsprekend ervaart.

Stilstaan is niet zweverig

“Wie denkt dat de herfstwandeling iets zweverig is, heeft het mis”, zegt Randy Gasper van Expeditie Flow. “Mensen hebben in het dagelijks leven niet meer de rust om even stil te staan bij zichzelf en eens goed in de spiegel te kijken. Ben je eigenlijk nog wel wie je bent? En ben je nog écht wel gelukkig met wat je doet? Het zijn best kritische vragen aan jezelf, waar je zo af en toe bij stil mag staan. Moet staan. Om vanuit die antwoorden verder te kunnen groeien naar alles wat jou gelukkig maakt.”

Genoeg is genoeg

Volgens Gasper slokt de maatschappij ons zo op en verlangt ze dusdanig veel van ons, dat we moeite hebben om aangehaakt te blijven. Het is volgens hem dan ook logisch dat ons lichaam en onze geest vanzelf een keer stop zeggen. Hetzij fysiek, hetzij middels de bekende burn-out. En dat terwijl de natuur helemaal niet van ons vraagt om meer geld te verdienen voor een ander. Ze vraagt slecht een beetje aandacht en zorg en ze geeft je vervolgens alles terug wat je nodig hebt. Ze denkt niet in termen van meer, harder en sneller. Genoeg is genoeg. Dat mag volgens Gasper wel wat beter worden ingezien.

Loslaten en groeien vanuit je intuïtie

Zodra het teveel wordt, laat de natuur dingen los. In Nederland typeert dat zich door het jaargetijde herfst. Alles wat bijvoorbeeld in een bos mooi leeft, is maar tijdelijk. Een bos maakt in de herfst de balans op en neemt rigoureus afscheid van alles wat hem niet meer dient. Dat doet hij in stijl met onder meer bijzondere paddestoelen en prachtige herfstkleuren, om zo volgend jaar weer met zuivere gedachten te kunnen groeien naar nieuwe hoogtes. Rachel Gasper-Rothengatter van De Natuurcoach zegt: “Wij mensen gaan volledig voorbij aan onze natuur, onze herfst. En daarmee ook aan de kern van ons eigen bestaan. Met deze herfstwandeling maken we een heuse expeditie die ons terugbrengt naar die kern, naar ons hart, naar onszelf. Wij brengen nieuwe inzichten en maken contact met je natuurlijke intuïtie”.

Aanmelden

De Apeldoorners die zin hebben in een inspirerende herfstwandeling zijn daarom graag uitgenodigd om mee te wandelen. De herfstwandeling vindt plaats op zondag 24 september in de bossen rondom de Veluwe. De exacte locatie volgt na aanmelding. De herfstwandeling duurt van 10.00 tot 12.30 uur en kost € 15,-. De wandeling is inclusief koffie, thee en een gezonde snack. Aanmelden kan via: http://www.expeditieflow.nl/category/expedities/

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?