Experiment Zwitsal LAB brengt leven naast de brouwerij

12 oktober 2013, van 10:00 tot 20:00, Voormalig Zwitsalterrein

Door Randy Gasper

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober is een grote loods op het voormalig Zwitsalterrein decor van een bijzonder experiment vol werk en vertier. Slechts 2 dagen. Dan houdt het op. Dan is het cirkeltje rondom het studieproject van Susanne Bakkenist helemaal rond.

De Apeldoornse Susanne Bakkenist deed voor haar studie onderzoek naar de mogelijkheden om leegstand van het Zwitsalterrein op te lossen. Door tal van brainstormsessies met o.a. de gemeente, burgers, ondernemers en instellingen ontdekte Bakkenist dat Apeldoorn voldoende ondernemende burgers had om het terrein nieuw leven in te blazen. Al dan niet tijdelijk, zodat tijdelijke initiatieven – als katalysator –  een meerwaarde creëren aan het nu grotendeels vergeten terrein. Met een aantal van die tijdelijke initiatieven wordt er nu 2 dagen lang geëxperimenteerd.

Vrijdag in het teken van (net)werken en borrelen

Vrijdag 11 oktober zal het Zwitsal LAB geheel in het teken staan van werk. Diverse Apeldoornse ondernemers en netwerkclubs komen een dag flexwerken. Deze deelnemers combineren hun werk met interessante en inspirerende co-creatie sessies, cases en ontmoetingen. Ook staan er voor werkzoekenden in de regio Stedenvierkant een groot aantal professionele, onafhankelijke coaches klaar voor iedereen die vragen op gebied van werk vinden wil bespreken en zijn er interessante workshops. Denk aan NLP, EFT, het optimaliseren van je CV of informatie over een carrièreswitch.  Na een dag vol inspiratie en hard werken eindigt de dag met een netwerkborrel die mede mogelijk gemaakt wordt door de Veluwse Schavuyt.

Zaterdag veel sport, creativiteit, cultuur en muziek

Op zaterdag 12 oktober maakt het werken plaats voor plezier. De dag begint met een heerlijke brunch, zodat ouders en kinderen het dagje Zwitsal LAB met een volle maag kunnen beginnen. Daarna kunnen de kilo’s er meteen fanatiek vanaf gesport worden door mee te doen aan een bootcamp, yoga, tai chi of combokick. Ondertussen kunnen de kinderen lekker spelen. Co & Co maakt speciaal voor dit experiment een parcours waar kinderen kunnen crossen op o.a. Wheelybugs en Wishbone Bikes. Kinderen die lekker van knutselen houden kunnen o.a. met karton gave dingen bouwen. Later op de middag – als de jongeren zijn uitgesport of uitgeslapen – zijn er leuke voetbalactiviteiten van Soccer Partners, terwijl Mi Dushi de mooiste klanken van de hele wereld naar het Zwitsal LAB brengt. Hiphop-experiment Meltdown gaat rond een uur of 4 langzaam beginnen aan stoere dance- en beatbattles. Een dag vol sport, creativiteit, cultuur en muziek dus. En het mooiste van alles: ENTREE IS GRATIS!   

Bier proeven tijdens de open dag van Veluwse Schavuyt

Op zaterdag sluit Zwitsal LAB naadloos aan op de open dag van Veluwse Schavuyt. De bierbrouwerij laat zien hoe het bier wordt gebrouwen en presenteert het nieuwe bockbiertje aan het Apeldoornse publiek. Natuurlijk kan er ook geproefd worden.

Een initiatief van vrijwilligers

Susanne Bakkenist, Randy Gasper, Paul ten Donkelaar, Redmar de Haan en Ina Şabanoğlu hebben de afgelopen vier weken keihard gewerkt aan dit experiment. Alle deelnemers die zowel vrijdag als zaterdag het Zwitsal LAB vullen met initiatieven doen dit geheel op vrijwillige basis. Inmiddels zijn zo’n 100 vrijwilligers in de weer om van dit weekend een inspirerend en gezellig experiment te maken.

Crowdfunding

Vele vrijwilligers hebben zelf kosten gemaakt om dit experiment van de grond te krijgen. Door middel van crowdfunding ter plaatse hopen we die kosten aan de vrijwilligers terug te kunnen betalen. In het Zwitsal LAB staat een mooie bus waar een vrijwillige bijdrage kan worden geleverd Naast de crowdfunding bus staat ook een ideeënbus. Nieuwe ideeën voor nieuwe experimenten zijn welkom.

Facebook

Alle ontwikkelingen van het Zwitsal LAB zijn te volgen via Facebook: www.facebook.com/zwitsallab. Kijk dagelijks voor alle ontwikkelingen m.b.t. het programma, activiteiten, workshops en meer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?