Expositie Apeldoornse binnenstadgevels

15 juli 2014 - 28 augustus 2014, van 10:00 tot 17:30, CODA Kenniscentrum & Archief

Door Redactie

CODA

Veel panden in de Apeldoornse binnenstad hebben een cultuurhistorische waarde die niet altijd zichtbaar is. Dat is niet alleen jammer, maar ook onverstandig. De aantrekkelijkheid en daarmee de waarde van vastgoed neemt immers toe naarmate het cultuurhistorisch karakter ervan beter zichtbaar is. Wie daar bij het opknappen van zijn huis rekening mee wil houden, vindt in CODA Archief een schat aan informatie: oude bouwtekeningen, foto- en filmmateriaal kunnen een bron van inspiratie zijn. De tentoonstelling Apeldoornse binnenstadgevels geeft een prachtige kijk op de historische gevels uit de binnenstad.

Apeldoornse binnenstadgevels bestaat uit elf grote panelen in de etalage van CODA Kenniscentrum & Archief aan de Vosselmanstraat. In het Kenniscentrum is de tentoonstelling uitgebreid met meer historische foto’s, bouwtekeningen en informatie. Met deze tentoonstelling geeft CODA niet alleen een indruk van de historische binnenstadgevels maar laat ook een klein deel zien van de omvangrijke collecties die het beheert.

De expositie Apeldoornse binnenstadgevels is een initiatief van het team Cultuurhistorie van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met de Stichting Apeldoornse Monumenten en CODA Archief. Ze maakt deel uit van het gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2014-2015. Een van de speerpunten daarin is de oprichting van een gevelfonds om eigenaren van panden in de Apeldoornse binnenstad te stimuleren hun historische gevels op te knappen.

Bij de expositie is een set ansichtkaarten uitgegeven. Deze zijn – zolang de voorraad strekt – gratis te verkrijgen aan de balie van CODA Kenniscentrum & Archief. Daar kunnen bezoekers ook een gratis bouwplaat afhalen van villa Randerode; het bijzondere, maar voor veel mensen ook onbekende, landhuis aan de Van Kinsbergenstraat.

Apeldoornse binnenstadgevels is te zien tot en met 28 augustus in CODA Kenniscentrum & Archief. CODA Archief & Kenniscentrum is geopend op dinsdag en woensdag van 10:00 tot 17:30 uur en op donderdag van 10:00 tot 20:30 uur. De toegang is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?