Expositie Boonstra en Skenderija in Weekend Galerie

22 maart 2014 - 17 maart 2014, om 15:00, Weekend Galerie, Loolaan 49 Apeldoorn

Door Leo de Boer

Leo de Boer en Ranko Skenderija


Exposities Onderhuids van Anne-Mieke Boonstra en Schilderijen van Ranko Skenderija in de Weekend Galerie aan de Loolaan 49. De expositie is te bezoeken 22, 23, 29 en 30 maart 13 – 17 uur. De opening is op zaterdag 22 maart om 15:00 uur. De opening wordt verricht door Nicole Kraan en Evelyn Wannet. Aansluitend zijn er hapjes en drankjes.

ANNE-MIEKE BOONSTRA – ONDERHUIDS

Anne-Mieke Boonstra onderzoekt met haar expositie ruimtelijk werk ‚Onderhuids’ ons streven naar perfectie. Het begint met de boom des levens. Die gaf ons de kennis, het weten, het geweten. We willen het goede, we verachten het kwade. Of zoeken we macht, geld, roem, luxe en status? Of toch: het mooie, de liefde? Wie zijn we? Wat raken we kwijt? Welke deuren blijven gesloten? Wat beweegt ons? Open de doos van Pandora. Ga op zoek.

RANKO SKENDERIJA – SCHILDERIJEN

Voor de in voormalig Joegoslavië geboren beeldend kunstenaar Ranko Skenderija is natuurbeleving zijn huidige belangrijkste inspiratiebron. Zijn werk is vaak groot van formaat. „Ik schilder grote vlakken met ongemengde kleuren. Dunne lagen acrylverf breng ik aan met kwaststreken als een innerlijk schrift. Het onderwerp zelf maak ik juist concreet door strak gecontroleerde kwaststreken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?