Expositie bruidsmode in Wilhelminakerk in Beemte Broekland

11 november 2016, om 13:30, Wilhelminakerk, Beemterweg 7, Beemte

Door Agenda

Op vrijdag 11 november en zaterdag 12 november is er een heel bijzondere activiteit in de Wilhelminakerk in Beemte Broekland. Er worden dan zowel bruidskleding uit het grijze verleden als nieuwe bruidsjurken en pakken in dit kerkgebouw tentoon gesteld.

Ook zijn er trouwfoto’s, doopjurken, afbeeldingen van bruidstaarten enz. te zien. Dit wordt georganiseerd door de C.O.D. (christelijke Ouderen Dienst) die haar werkgebied heeft in Beemte Broekland alsmede in Wenum Wiesel en Het Loo, gemeente Apeldoorn. Aanleiding voor deze tentoonstelling is de lezing, die op donderdagmiddag 10 november voor de leden wordt gehouden door Ina Timmer uit Doesburg. Zij zal deze tentoonstelling die middag om 13.30 uur officieel openen in haar toga.

Ina Timmer heeft als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij meerdere gemeenten ruim 3.000 huwelijken gesloten en is nog steeds actief. Zij heeft een studie gemaakt van de tradities rond verliefdheid, verlovingen en huwelijk door de eeuwen heen. Daarbij kwam ze zeer vele wetens-waardigheden en oude illustraties tegen. Dit was aanleiding om die wetenschap ook met anderen te gaan delen.

Zeer regelmatig treed zij dan ook in het land op met deze lezing. Daarbij laat zij 150 lichtbeelden zien. Tevens vertelt ze uit eigen belevenissen. Vele bezoekers maken veelvuldig gebruik om vragen te stellen, waarbij de diverse veranderingen in de wetgeving doorslaggevend zijn. Uiteraard geschiedt het een en ander op een luchtige en ontspannen wijze. De leden van COD zijn gevraagd om bij deze feestelijke bijeenkomst ook in de daarbij behorende feestelijke kleding op 10 november te verschijnen.

Ina Timmer tijdens een huwelijksvoltrekking.

Ina Timmer tijdens een huwelijksvoltrekking.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?