Expositie GeldersNieuwsFoto 2013 tot en met 30 maart in CODA

19 februari 2014 - 30 maart 2014, van 00:00 tot 23:59, CODA Museum Apeldoorn

Door Agenda

http://www.dutchfoto.nl

De begrafenis van Theo Bos, twee jongens die hun ouders en huis verliezen bij een brand, actievoerende thuiszorgers van Sensire, het optreden van boyband Mainstreet, de druilerige zomer, diverse sporters in actie….. Het is slechts een kleine greep uit dertig foto’s die de vakjury nomineerde voor de wedstrijd en expositie GeldersNieuwsFoto 2013. De foto’s tonen Gelderse (nieuws)feiten en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen die in 2013 werden vastgelegd en gepubliceerd in de media. De foto’s zijn tot en met 30 maart op de Verdieping (het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek)in CODA te zien.

De expositie toont beelden in diverse genres en categorieën: algemeen nieuws, sport, natuur, kunst en cultuur, human interest en portretten. Voor de tweede keer in de geschiedenis van GeldersNieuwsFoto kregen fotografen van regionale en landelijke media de mogelijkheid een journalistieke reportage over een Gelders (nieuws)onderwerp in te leveren. Dit leverde 183 foto’s en 44 reportages op die door 47 fotografen werden ingestuurd.

De vakjury, onder leiding van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw, nomineerde dertig foto’s en drie reportages. Deze beelden zijn in de Stentor en de Gelderlander gepubliceerd en tot en met 30 maart in de expositie te zien. Behalve in CODA worden alle genomineerde foto’s ook geëxposeerd in het Provinciehuis in Arnhem en bij Foto21 in Bredevoort.

Een kinderjury beslist op 20 maart in CODA Museum wie de kinderjuryprijs krijgt. Voor de publieksprijs kan tot en met 20 maart een stem uitgebracht worden op de websites van de Gelderlander (www.degelderlander.nl) en de Stentor (www.destentor.nl) of door een stemformulier bij de tentoonstelling in te vullen. Onder de inzenders op de winnende foto voor de publieksprijs wordt een wandel-GPS systeem Garmix verloot dat beschikbaar wordt gesteld door de Gelderlander.

De prijsuitreiking van de vakjury, kinderjury en publieksjury vindt plaats op 25 maart in het Provinciehuis in Arnhem. Juryvoorzitter Jan Terlouw en Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in Gelderland, overhandigen de prijzen.

GeldersNieuwsFoto is een samenwerkingsproject van de regionale dagbladen de Stentor en de Gelderlander, de provincie Gelderland, Stichting Foto 21 in Bredevoort en CODA Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?