Expositie kunstwerken Vredesweek 2015 in Stadhuis

22 januari 2016 - 8 februari 2016, van 17:00 tot 17:00, Marktplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Fokke P. de Boer

Vrijdag 22 januari a.s. start om 17.00 uur een bijzondere expositie in het souterrain van het stadhuis in Apeldoorn.
In de Vredesweek, die in oktober 2015 is gehouden, is onder leiding van kunstenaar Stephan Peters een aantal kunstwerken tot stand gebracht. De basis hiervoor vormden verhalen van de paters Salesianen, bewoners van de Mariahoeve in Assel, over gebeurtenissen in de 2e Wereldoorlog in Assel en de verhalen van twee Irakese jongemannen over de vlucht vanuit hun geboorteland. Aangegeven werd hoe hun ervaringen hun denken over vrede heeft bepaald.

Van het hele proces is door fotograaf Fokke P. de Boer een boeiende fotoreeks gemaakt. Een gedeelte hiervan is ook te zien in het stadhuis.

De expositie wordt ingeleid door de kunstenaar zelf en een optreden van “Theater zonder grens”. Hierbij wordt een verbinding gemaakt met de hedendaagse actualiteit.
Na de expositie, die duurt tot 8 februari, worden de kunstwerken aangeboden aan de dorpsraden van de drie dorpen rondom Assel: Hoog Soeren, Radio Kootwijk en Kootwijk. Ook in “De Herberg” in Apeldoorn komt een kunstwerk te hangen evenals op het terrein van de Mariahoeve (o.a. in het meditatiebos).

De Stichting Assel Don Bosco Centrum, die deze expositie organiseert, wil hiermee bevorderen, dat vrede een voortdurend en permanent proces is.

De kunstwerken en de fotoreeks zijn tijdens kantooruren van het stadhuis te bewonderen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?