Expositie Loolaan Galerie

22 april 2017 - 23 april 2017, van 13:00 tot 17:00, Loolaan Galerie, Loolaan 31A, Apeldoorn

Door Agenda

Ed van der Elsken leerde ik kennen via het accountantskantoor waar ik parttime werkzaam was. Het moet ongeveer in 1970 geweest zijn.
Toen ik mijn dubbelleven accountantskantoor-beeldhouwen beëindigde door voorgoed voor het laatste te kiezen, bleef ik een van mijn minst gemakkelijk maar meest kleurrijke klanten min of meer trouw.

De beeldhouwkunst was voor Ed niet vreemd, want hij studeerde aan het eind van de oorlog zelf gedurende twee jaar beeldhouwen aan de Kunstnijverheidsschool, de huidige Gerrit Rietveld Academie, te Amsterdam, alvorens hij vertrok naar Parijs. Zijn eerlijke en duidelijke kritiek op mijn werk was dan ook meer dan die van een collega-kunstenaar en heeft voor mij en mijn ontwikkeling als beeldhouwer veel betekend.

Ed heeft mijn hele oeuvre tot 1989 op zijn eigen unieke wijze gefotografeerd. Geen mooie studioplaatjes, maar ze laten zien hoe de ene kunstenaar het werk van de andere kunstenaar interpreteert.

Anno 2017 staat het werk van Ed van der Elsken weer volop in de belangstelling. De tentoonstelling in het Stedelijk Museum, ‘De verliefde camera’, is nog tot 21 mei te zien. Voor mij een directe aanleiding om dit bijna privédeel van zijn oeuvre, gecombineerd met enkele sculpturen die hij op de gevoelige plaat vastlegde, ook aan het publiek te tonen.

Dat een eigenzinnig karakter ook mij niet vreemd is, blijkt uit de ontwikkeling van een zeer eigen vormtaal die door kenners onmiddellijk herkend wordt als een ‘Waijop’. Ook recent werk zal worden getoond.

De expositie is te zien in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn op 15, 16, 22 en 23 april 2017 van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:
Martha Waijop
Spelderholt 3, 7361 DA Beekbergen
tel. 055-5061338
martha@waijop.nl
www.waijop.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?