Expositie Louis Rinck

26 juli 2014 - 8 juli 2014, van 00:00 tot 23:59, Medisch Centrum de Eglantier

Door Redactie

Louis Rinck

De Deventer kunstschilder Louis Rinck exposeert tot medio september 2014 in het Medisch Centrum de Eglantier in Apeldoorn.

Hij heeft 32 jaar als grafisch ontwerper bij een grote uitgever gewerkt. Dit werk was altijd een uitdaging om zijn creativiteit te beteugelen omdat het moest voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. “Dit aspect vind ik wel het leukste van werken voor je zelf, je hebt geen opdrachtgever”, aldus Louis.

Voor Louis is het belangrijk om op de één of andere manier het dagelijkse leven vorm te geven en hij is dus altijd bezig zijn gedachten d.m.v. keramiek en pentekeningen zichtbaar te maken. De keramiekexposities liepen goed en hij heeft veel verkocht.

Sinds 2004 gebruik Louis ook het medium olieverf, waar hij erg van kan genieten.

Mijn thema is “De Weg” (Tao)

De weg die een ieder aflegt van wieg tot graf. Soms is hij grillig en soms soepel en lieflijk.  Zijn weg spiegelt zich in zijn schilderijen.

Louis werkt intuïtief vanuit een emotie en hij is altijd weer verrast door het resultaat. Belangrijk is dat er harmonie in compositie/kleurgebruik uitspreekt. Soms ligt de harmonie en samenhang voor het grijpen en soms wil het maar niet komen. Het blijft een zoektocht. Maar… uiteindelijk lukt het toch.

Meer informatie: www.louisrinck.nl of kijk op www.kunstschilderscollectief.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?