Expositie schilderijen John Nieuwenhuis

25 september 2016, van 11:00 tot 17:00, Tuin Huisakkers 9, Wenum Wiesel, gratis

Door Redactie

John Nieuwenhuis exposeert zowel modern als klassiek werk, muziek wordt verzorgd door de jazz band ‘The Quintet’, catering in handen van Jos van Laar Events.

Op zijn site vertelt hij het onderstaande over zich zelf:

Hoe ik met schilderen begonnen ben ?

Als kind had ik al aanleg voor tekenen maar daar heb ik mij toen verder niet echt in ontwikkeld. Door de jaren heen was ik altijd in schilderen geïnteresseerd, maar ontbrak me de tijd er echt werk van te maken! Maar ergens op de achtergrond bleef die wens er iets mee te doen steeds aanwezig…

Toen ik ruim 20 jaar geleden voor mijn verjaardag een schildersezel met een basispakket olieverf en penselen kreeg ben ik op zoek gegaan naar een leraar die mij zou kunnen bekwamen in de schilderkunst. Als kapper, wat mijn beroep is, heb ik mij door de jaren heen verdiept in de kleurenleer. Inzichten die mij als schilder zeer goed van pas kwamen.

Na wat omzwervingen kwam ik in contact met Ben Bentick, een docent die gespecialiseerd is in de “fijnschilderkunst”. Fijnschilderkunst is een techniek die mij zeer aanspreekt. Bij hem heb ik, tot hij vanwege zijn hoge leeftijd hiermee ophield, wekelijks lessen gevolgd voornamelijk in de technische vaardigheden van de schilderskunst. Ook heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van lichtinval.  

Ook nu nog volg ik regelmatig workshops bij bekende schilders zoals bij Henk Mulder uit Holten waar ik mij o.a met het surrealisme bezig houd.  

Zo groeide een hobby uit en exposeer ik inmiddels veelvuldig, onder meer bij Golden Tulip Hotel Epe, restaurant The Novice, restaurant De Galentijn, de Wenumse Watermolen en in het Gemeentehuis van Apeldoorn. 

Bij zeer slechte weersomstandigheden kan de expositie helaas niet doorgaan. Bij twijfel bel 055-31 21 929. 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?