Expositie ‘TOONBeeld

1 september 2012 - 28 september 2012, om 09:00, Markant

Door Redactie

Markant

De Passerel, zorgaanbieder voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, en Markant, Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn, werken samen op het gebied van amateurkunst. Beide organisaties vinden het belangrijk dat iedereen in de maatschappij kan deelnemen aan kunstzinnige vorming, op basis van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Streven is een langdurige en duurzame samenwerking om kunstzinnige vorming vanuit Markant voor iedereen, met en zonder beperking, mogelijk te maken. De expositie ‘TOONBeeld’ is als moment gekozen om de samenwerking te vieren.

Het initiatief voor de samenwerking is genomen in 2011, met een officieel startschot in maart 2012. De samenwerking wordt gevierd aan de hand van de bijzondere expositie ‘TOONBeeld’, waar werken te zien zijn van cliënten van De Passerel en cursisten van Markant. De kunstenaars zijn bij het maken van de beelden uitgegaan van de vorm van muziekinstrumenten, want veel instrumenten zijn kunstwerken op zich. ‘TOONBeeld’ is van 1 september t/m 28 september voor iedereen gratis te bezichtigen bij Markant.

Bij De Passerel is sinds lange tijd kunstzinnige vorming onderdeel van het dienstverleningsaanbod, maar beperkt tot enkele disciplines. Dankzij de samenwerking met Markant is er een breder aanbod mogelijk en kunnen meer mensen met een beperking, in eerste instantie cliënten van De Passerel, kennismaken met kunstzinnige vorming. Het delen van kennis en ervaring tussen de docenten van Markant en medewerkers van De Passerel is een belangrijk onderdeel van de samenwerking.

Docenten van Markant geven zowel bij Markant als bij diverse locaties van De Passerel workshops aan kinderen en volwassenen op het gebied van bijvoorbeeld muziek, schilderen, theater en keramiek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?